EUROSTAT: Προτελευταία η Ελλάδα σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ – Στον πάτο και σε ατομική κατανάλωση

Must Read

Άλλη μια θλιβερή διάκριση για την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της επενδυτικής βαθμίδας. H χώρα μας φιγουράρει στον πάτο της ευρωπαϊκής ευμάρειας και  σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT που δόθηκαν την Πέμπτη στην δημοσιότητα, είναι προτελευταία σε ατομική κατανάλωση και κατά κεφαλήν ΑΕΠ. 

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι στην 25η θέση μαζί με την Βουλγαρία στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2022 με ποσοστό 33% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επίσης, στην 25η μαζί με την Εσθονία βρίσκεται σε ατομική κατανάλωση και 22% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Τα στοιχεία EUROSTAT καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο το έλλειμμα ευημερίας στους Έλληνες πολίτες, παρά τους περί του αντιθέτου πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με τους μισθούς καθηλωμένους χαμηλά και την ακρίβεια στα ύψη, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν έχουν λόγους να οίονται, αλλά να ερυθριάζουν.

Το 2022, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία κατέγραψαν το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης στην ΕΕ, στο 156% και 135% αντίστοιχα, πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Ακολουθούν Δανία (36% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), Ολλανδία (30% πάνω), Αυστρία (24% πάνω) και Βέλγιο (20% πάνω) με κατά κεφαλήν ΑΕΠ περισσότερο από 20% πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This