Θλιβεροί υποκριτές η Ντόρα, ο Άδωνις, ο Βορίδης και ο Καιρίδης

Στρατευμένοι με το Μαξίμου (και) στο θέμα της νομιμοποίησης χιλιάδων μεταναστών, ξέχασαν τι έλεγαν και επιλέγουν τον αυτοεξευτελισμό για ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα

Must Read

Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να λένε πως δεν θα μπουν σε δημόσια αντιπαράθεση με τον πρώην πρωθυπουργό, ωστόσο όλα τα κεντρικά στελέχη του κόμματος από το πρωί του Σαββάτου επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ απαντήσεων (και αυτοεξευτελισμού) στον Αντώνη Σαμαρά, χτυπώντας μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Στη «μάχη» αυτή μάλιστα έχουν μπει για τα καλά και οι δύο εκπρόσωποι της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, οι Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, οι οποίοι αδειάζουν τον Μεσσήνιο πολιτικό, καταλογίζοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ μειωμένη αντιληπτική ικανότητα, καθώς λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει κατανοήσει την ουσία της τροπολογίας. Φυσικά από τις αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και αποτελεί άσπονδο εχθρό του Αντώνη Σαμαρά από τις ημέρες του 2009 και των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

«Τον Αντώνη Σαμαρά τον αγαπώ, τον σέβομαι και τον εκτιμώ πέραν της προσωπικής μου φιλίας και ως πολιτική οντότητα. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Αλίμονο, εάν ένας πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να έχει γνώμη. Είμαι εδώ για να πείσω, όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά τους ανησυχούντες, ότι η διάταξη αυτή δεν θα γίνει pull factor για να έρθουν περισσότεροι. Δεν αφορά αυτούς που έρχονται σήμερα, δεν αφορά ελληνοποιήσεις. Μιλάμε για ειδική άδεια εργασίας και διαμονής» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς για το αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Προφανώς έχουμε επικοινωνήσει».

Την ίδια ώρα ο Μάκης Βορίδης παρενέβη, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, υπερασπιζόμενος όμως και αυτός την κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικράτειας, που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, στην ομιλία του στη Βουλή επί του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού κινήθηκε στη γραμμή της κυβέρνησης και θέλοντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες μίλησε για έκτακτη ρύθμιση, την οποία θα ψηφίσει. «Αποτελεί έκτακτη ρύθμιση, οπότε δεν είναι η βασική επιλογή, αλλιώς θα την κάναμε τακτική» ανέφερε δολίως ο υπουργός Επικρατείας, που έκανε καριέρα με το λαθρομεταναστευτικό, για το οποίο μάλιστα αναρτούσε και σχετικές αφίσες με το όνομά του. Τέτοια υποκρισία…

Στρατευμένη

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, στρατευμένη σε αυτό το θέμα στο πλευρό του Μαξίμου (και των συμφερόντων που επιθυμούν τις νομιμοποιήσεις μεταναστών), επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον λαϊκιστή. «Από τη μία προστατεύουμε τα σύνορα και από την άλλη νομιμοποιούμε όσους έχουν δικαίωμα να δουλέψουν και να βοηθήσουν την οικονομία» υποστήριξε, προχωρώντας στο εξής βιτριολικό σχόλιο: «Εχω πολεμήσει όλη μου τη ζωή τον λαϊκισμό και ακούω πολλά επιχειρήματα που στερούνται της σημερινής πραγματικότητας».

Σκληρή θέση κατά του πρώην πρωθυπουργού πήρε όμως και ο Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος δήλωσε πως «θεωρώ απολύτως ακατανόητο γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς», ενώ αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «λαθρομετανάστης» που χρησιμοποίησε στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Ολοι οι παραπάνω επί ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούσαν κατά των ανοιχτών συνόρων. Τώρα είναι έτοιμοι να σηκώσουν πανό που θα γράφει «welcome refugees». Τέτοιος πολιτικός εξευτελισμός!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This