Ονομαστική ψηφοφορία για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Θα ζητηθεί και θα διεξαχθεί σήμερα

Must Read

Η τελευταία κοινοβουλευτική «αναμέτρηση» της χρονιάς είναι γεγονός. Μέσα από μπαράζ δημοσίων παρεμβάσεων για το «νομοσχέδιο-σκούπα» που καλύπτει τον Κώστα Μπακογιάννη, και με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, θα ψηφιστεί με ταχύτατες διαδικασίες η τροπολογία – σκάνδαλο. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ονομαστική ψηφοφορία.

Η διάταξη που παρήγαγε τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια αφορά σε εκείνη που τροποποιεί το καθεστώς της ανώνυμης εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Ανώνυμη Εταιρεία», και θα μετονομαστεί σε «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ». Με την τροπολογία, διευρύνεται ο σκοπός της εταιρείας, προκειμένου να περιλαμβάνει τον συντονισμό, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, και όχι μόνο στα όρια του Δήμου Αθηναίων, όπως ισχύει σήμερα. Η τροπολογία προβλέπει ότι μειώνεται κατά πέντε ο αριθμός μελών του ΔΣ της εταιρείας, αντί ενδεκαμελές που είναι σήμερα. Επανακαθορίζεται επίσης η ιδιότητα των μελών που μετέχουν στη νέα σύνθεση. Με τη σημερινή της σύνθεση, η «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» είχε πρόεδρο τον δήμαρχο Αθηναίων. Με την νέα διάταξη, ως πρόεδρος της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΕ», θα οριστεί πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας, επί των θεματικών πεδίων της εταιρείας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης απέφυγε να ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η Λίνα Μενδώνη επιβεβαιώνει τη… συμφωνία με αστείες δικαιολογίες. Η κυβέρνηση προκαλεί με τις κινήσεις της για άλλη μια φορά, αφού αποφάσισε να καταθέσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας την τροπολογία-σκάνδαλο στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία «πετά» έξω από την «Ανάπλαση Αθήνας» τον δήμο Αθηναίων! Λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα ηνία του Δήμου Αθηναίων ο Χάρης Δούκας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να πάρει πίσω τον έλεγχο της εταιρείας και να αλλάξει το όνομά της για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… 

Δούκας: «Απαράδεκτη η τροπολογία και εκδικητική για όσους δεν ψήφισαν Μπακογιάννη»

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας σχολιάζοντας την τροπολογία για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» τόνισε ότι «ο κ. Μπακογιάννης, που είναι ακόμα δήμαρχος, είναι και πρόεδρος στην «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ». Έγινε πρόεδρος όντας δήμαρχος με αλλαγή στο νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ και σταματάει ο δήμος της Αθήνας να συμμετέχει στην «Ανάπλαση» όταν ο κ. Μπακογιάννης δεν θα είναι πια δήμαρχος της Αθήνας». Τόνισε ότι δεν ήξερε τίποτα για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» και δήλωσε ότι θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα. Σημείωσε δε ότι μόλις χθες το βράδυ έμαθε ότι η «Ανάπλαση» δεν θα ελέγχεται από τον δήμο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μπακογιάννης απάντησε στον Δούκα για την «Ανάπλαση Α.Ε.» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This