Διαφορετικές οι δηλώσεις Ελλάδας-Αλβανίας για το θέμα Μπελέρη – Οι μυστικές διαπραγματεύσεις

Tο Ειδικό Δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης δύο δικαστών

Must Read

Μόνο ταύτιση δεν παρουσιάζουν οι δηλώσεις Ελλήνων και Αλβανών αξιωματούχων για το φλέγον ζήτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμἀρρας, Φρέντι Μπελέρη, και την ποινική του μεταχεἰριση από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα. Σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης δύο δικαστών, για τους οποίους η πλευρά του προφυλακισμένου Μπελέρη υποστηρίζει ότι είναι προκατειλημμένοι απέναντί του. 

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής εμφανίστηκαν 5 μάρτυρες υπεράσπισης και η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου.

«Με έβαλαν στην φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο. Η χειραγώγηση από την Εισαγγελία συνεχίζεται, δεν είναι γνωστό για ποιους λόγους. Αισθάνομαι προσβεβλημένος και ότι υφίσταμαι διακρίσεις. Θέλουν να με τιμωρήσουν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους δικαστές ο Φρέντι Μπελέρης.

Τι δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Αυτά που συμβαίνουν στην περίπτωσή του είναι πρωτοφανή και δεν συναντώνται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες, πόσο μάλλον σε ένα κράτος που υποτίθεται ότι είναι υποψήφιο προς ένταξη στην ΕΕ. Υπογραμμίζει, πάντως, την βαθιά θεσμική και με όρους συμφέροντος της Χειμάρρας και όχι προσωπικού οφέλους στάση του Φρεντι Μπελέρη, ο οποίος στις «αλχημείες» του Έντι Ράμα να… διορίσει(!) κάποιον τρίτο, άσχετο δήμαρχο, πρότεινε να ορίσει ο ίδιος ως εκλεγμένος δήμαρχος ένα εκλεγμένο πρόσωπο από την παράταξή του» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών.

Αλβανός ΥΠΕΞ: Διαπραγματεύομαστε με την Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Igli Hassani, ανέλυσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα κύρια διπλωματικά θέματα της χώρας του. Ανάμεσά τους η υπόθεση Μπελέρη και η δημαρχία Χειμάρρας που παραμένει ακέφαλη.

Ερωτώμενος σχετικά δήλωσε: «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, ιδέες και δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές για εύρεση λύσης. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να καταστήσουμε σαφή την δέσμευση της Αλβανίας προς την ΕΕ».

Δημοσιογράφος επιμένει στο ερώτημα για το ζήτημα του Μπελέρη και ρωτά τον Hassani: «Θα ήθελα να είστε πιο συγκεκριμένος διότι γνωρίζουμε πως αυτά που έχει κάνει η Αλβανία δεν έχουν σημασία εδώ που έχουμε φτάσει. Περισσότερη σημασία έχει ποια είναι η θέση της Ελλάδας σε αυτήν την διαδικασία».

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ απαντά: «Υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία καλό είναι να μην κάνουμε διπλωματία από τα μικρόφωνα. Είναι ιστορίες που θα λυθούν. Η δέσμευση είναι η μέγιστη, αλλά και οι στάσεις ξεκάθαρες. Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός γείτονας της Αλβανίας».

Τἐλος, διέψευσε ότι απαιτείται η συναίνεση της Ελλάδας για την επιλογή του νέου δημάρχου Χειμάρρας και παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστἠριο της Αλβανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This