«Καρφιά» του Χρυσοχοΐδη και απολογισμός με αιχμές του Οικονόμου στην παράδοση παραλαβή του ΠΡΟΠΟ

«Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω»

Must Read

Μια ωραία ατμόσφαιρα επικράτησε στην παράδοση παραλαβή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήρθε με… φόρα και «καρφιά» για τον απελθόντα υπουργό, ο οποίος έκανε απολογισμό με αναφορά σε μεγάλες προσδοκίες.

«Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν, όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι. Υπάρχουμε ως Aστυνομία για να προστατεύουμε τους πολίτες, να υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίxτυ της ασφάλειας» δήλωσε με νόημα και συγκεκριμένο παραλήπτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω. Οι μεταρρυθμίσεις που πριν από 3 χρόνια σχεδιάστηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοστούν» πρόσθεσε στην σύντομη ομιλία του.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου δεν έκρυψε την συγκίνησή του και άφησε αιχμές για τον χθεσινό ανασχηματισμό και την αποπομπή του από το ΠΡΟΠΟ.

«Η απόδοση στην ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδοκιών που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, όπως π.χ. η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο –το οποίο δεν προκαλεί η Αστυνομία– και η βία μεταξύ μαθητών, βλάπτουν την ΕΛ.ΑΣ. και επιδεινώνουν την σχέση της με τους πολίτες» επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι και την τελευταία, δεν έπαυα να πιστεύω ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το αστυνομικό έργο αλλά είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η βαριά πληγωμένη από την περίοδο των μνημονίων και όχι μόνον ΕΛ.ΑΣ, εκτός της ενίσχυσής της, χρειάζεται μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση και συμπαράσταση για να ανταποκριθεί στον ρόλο της».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This