Γεωργιάδης και Χατζηδάκης έκοψαν «νύχτα» επιδόματα από ανέργους για να τα δώσουν σε άλλες ευάλωτες ομάδες!

Ο ρόλος της ΔΥΠΑ και του προέδρου της

Must Read

Με άδειες τις τσέπες θα βρεθούν ξαφνικά οι άνεργοι σε ολόκληρη την χώρα οι οποίοι καταφέρνουν να επιβιώσουν μέσα από τα επιδόματα που τους δίνει το κράτος. Λίγες ημέρες πριν την υποδοχή της νέας χρονιάς, συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου, ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης και ο νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έδειξαν την πρωτοφανή αναλγησία τους  «κόβοντας» τρία βοηθήματα προς τους ανέργους.

Ωστόσο, το πρωτοφανές, το οποίο μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να κάνει, είναι ότι τα χρήματα που παίρνουν από την συγκεκριμένη ευαίσθητη κοινωνική ομάδα τα δίνουν σε άλλες!

Το «κόψιμο»

Γεωργιάδης και Χατζηδάκης εξέδωσαν και δημοσίευσαν σε ΦΕΚ την Κοινή υπουργική απόφαση με αριθμό 113582/29.12.2023.

Σε αυτή, θεσμοθετούν την χορήγηση ειδικού βοηθήματος σε θύματα βίας – εμπορίας, άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες, γυναίκες θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας και γονείς μονογονεϊκής οικογένειας. Παράλληλα, αναφέρεται στην απόφαση πως στο ειδικό βοήθημα για όσους έχουν αποφυλακισθεί θα υπάρξουν αλλαγές στις προϋποθέσεις, την διαδικασία καταβολής και το ύψος.

Αν διαβάσει κανείς λίγο παρακάτω στην ίδια υπουργική απόφαση θα διαπιστώσει ότι  καταργούνται τα Κεφάλαια V έως Χ της υπ’αρ. 30659/31.03.1989 απόφασης του Υπουργού Εργασίας (Β’ 239). Δηλαδή καταργούνται τα επιδόματα που χορηγούνται μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων και αυτό για την επίσχεση ή διακοπή εργασιών της επιχείρησης/εκμετάλλευσης

Ο ρόλος της ΔΥΠΑ

Με αξιοθαύμαστη γρηγοράδα ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης απέστειλε εσωτερικό έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες ενημερώνοντας μεταξύ άλλων να βγουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού οι αιτήσεις για τα επιδόματα που καταργήθηκαν και όσες έχουν γίνει από τις 29 Δεκεμβρίου να απορριφθούν!

Αξίζει να αναφερθεί πως στις 19 Δεκεμβρίου σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΥΠΑ υποβλήθηκε ως γνώμη στο Υπουργείο Εργασίας θέμα που αφορά το ειδικό βοήθημα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων. Η άποψη της Διεύθυνσης Ασφάλισης και Κοινωνικών Πολιτικών και της Διεύθυνσης Εσόδων και προϋπολογισμού ήταν να καταργηθούν τα εν λόγω επιδόματα γιατί δεν ανταποκρίνονται στο σκοπό τους που είναι η οικονομική στήριξη των ανέργων και η ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ταχύτατα λίγες μέρες αργότερα ήρθε και επίσημα η υπουργική απόφαση για την κατάργησή τους!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This