ΣΥΡΙΖΑ: Στη Θεσμών η αθώωση της εισαγγελέως Βλάχου – Κύρτσος: «Μου έβαλαν κοριό την επομένη της διαγραφής μου από τη ΝΔ!»

Must Read

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αρχειοθέτηση της πειθαρχικής δίωξης κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος κατήγγειλε ότι του φυτέψανε κοριό μόλις διαγράφηκε από τη ΝΔ!

«Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ προκύπτει ότι μου βάλανε «κοριό» – με εντολή Μαξίμου και εκτέλεση ΕΥΠ – στα μέσα Φεβρουαρίου 2022 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι άρχισαν να με παρακολουθούν σαν… επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή μου από τη ΝΔ με απόφαση της ηγεσίας. Πρακτικές που δείχνουν ότι το κράτος, όποτε το κρίνει πολιτικά σκόπιμο μετατρέπεται σε παρακράτος. Ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη», ανέφερε (στο Χ) ο Γ. Κύρτσος.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Θεσμών Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολάκης και Ραλλία Χρηστίδου επισημαίνουν ότι «συντρέχουν λόγοι ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι υπερακοντίζουν την τυχόν προστασία προσωπικών δεδομένων ενώ η κοινοποίηση των ως κάτωθι εγγράφων παρίσταται απολύτως αναγκαία για τη διαλεύκανση ενός σκανδάλου που απειλεί την εθνική αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, το οποίο έλαβε χώρα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά στην Επιτροπή της Βουλής:

Α) διαβιβασθεί η απόφαση αρχειοθέτησης της πειθαρχικής δίωξης της εποπτεύουσας το κρίσιμο χρονικό διάστημα την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Β. Βλάχου, Β) διαβιβασθεί η απαλλακτική εισήγηση της νυν Εισαγγελέως της ΕΥΠ για την Β.Βλάχου, Ευδ.Πούλου, Γ) κληθεί η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Φραγκάκη, με απόφαση της οποίας αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της πρώην εποπτεύουσας την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Β. Βλάχου.

Δείτε επίσης:

Απαλλάχθηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο η Εισαγγελέας των υποκλοπών Βασιλική Βλάχου

Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές ο Γιώργος Κύρτσος και «έδειξε» το γραφείο Πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This