Ο Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Για «πράξη πολιτικής δειλίας» κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Must Read

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Star Channel, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και μάλιστα θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

Εξάλλου, σημείωσε ότι δεν είναι εγωιστικό αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αλτρουιστικό και για το καλό της κοινωνίας.

Άσκησε ακόμη σφοδρή κριτική στην άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι στο θέμα της ψήφου ομοφύλων «δεν θα δέσει τα κορδόνια της ΝΔ». Όπως σχολίασε: «Αν η στάση Μητσοτάκη για αποχή, συνιστά πράξη δειλίας, η στάση Ανδρουλάκη είναι στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε ποτέ αυτό».

Ερωτηθείς για το κάλεσμα το οποίο προανήγγειλε ότι θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις ευρωεκλογές στις δημοκρατικές δυνάμεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ας πει πρώτα ο ίδιος τι θα κάνει έναντι του πρωθυπουργού ο οποίος τον έχει εκβιαζόμενο» αναφερόμενος στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και στο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υπέβαλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού.

«Ο προοδευτικός κόσμος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές ως ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα» τόνισε ο Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο δάνειο προς το κόμμα, αποκαλύπτοντας ότι ήταν ύψους 230.000 ευρώ. «Ας μιλήσουμε για τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Για το θέμα της πρότασης υπουργοποίησής του που ισχυρίστηκε ότι του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του γραφείου του Μανώλης Καπνισάκης, επέμεινε ότι ισχύει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This