Και τώρα οι δυο τους! Μητσοτάκης-Ερντογάν σε… ξεκαθάρισμα λογαριασμών με «το δάκτυλο στη σκανδάλη» (video)

Must Read

Αυτήν την ώρα συναντιόνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας ραντεβού. Μετά τις συνεχείς προκλήσεις από πλευράς των Τούρκων οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, που λίγο θέλει να σπάσει, αφού οι «γείτονες» κάθε μέρα προσπαθούν να αποδείξουν πως αυτοί είναι το «αφεντικό» του Αιγαίου.

Το ραντεβού των δύο ηγετών πήγε λίγο πιο πίσω (περίπου 20 λεπτά) , λόγω του γεύματος που παρέθεσε ο Τραμπ σε ηγέτες και στο οποίο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο καθυστέρησε.

Η πρώτη φράση του κ. Μητσοτάκη στον Τούρκο πρόεδρο ήταν «ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση» και του εξήγησε τον λόγο. «Ήμουν με τον πρόεδρο Τραμπ».

«Το ξέρω» απάντησε ξερά ο Ερντογάν.

https://twitter.com/ALPHA_TV/status/1202249094892310528?s=20

Στη συνάντηση τους αναμένεται να γίνει «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών, ενώ επίσης από το ραντεβού τους θα φανεί αν θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους Τούρκους για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία… «πάγωναν και ξεπάγωναν» χθες με ρυθμούς πολυβόλου.

Το γεγονός παραμένει ότι οι Τούρκοι αποθρασύνονται εκμεταλλευόμενοι τα χαϊδέματα των Αμερικανών και την ουδετερότητα του ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ΝΑΤΟ -δια των δηλώσεων Στόλτενμπεργκ στην Καθημερινή- θεωρεί  την Ρωσία ως τον κύριο εχθρό, μια χώρα μέλος του διατηρεί άριστες σχέσεις με την Ρωσία αγοράζοντας μάλιστα το κορυφαίο οπλικό σύστημα των S 4OO.

Δείτε επίσης: Δεν προκαλούν μόνο από αέρος! Πάνω από 1.900 θαλάσσιες παραβιάσεις έκαναν οι Τούρκοι φέτος

 Είναι δεδομένο ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν το μοίρασμα του Αιγαίου και την διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών, καθώς και των Κυπριακών κοιτασμάτων.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: γιατί εμείς δεν μπορούμε να έχουμε μια ανεξάρτητη εθνική πολιτική αντί να είμαστε πάντα τα καλά και υπάκουα παιδιά της Δύσης; Συρόμαστε άραγε σε ένα ραντεβού και πιθανόν σε έναν νέο γύρο συνομιλιών χωρίς πραγματικά να το θέλουμε, μόνο επειδή το επιθυμούν οι καλοί μας σύμμαχοι;

Η ιστορία ωστόσο έχει δείξει ότι την κρίσιμη στιγμή η Δύση μας εγκαταλείπει. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ούτε η επίκληση του διεθνούς δικαίου θα μας σώσει,ούτε οι αστείες κυρώσεις της ΕΕ, ούτε και η προσκόλληση στην Δύση.  Μόνο η  αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε το έδαφος μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This