Γύρισαν μπούμερανγκ τα παιχνίδια της Κεραμέως με την επιστολική ψήφο – Καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Must Read

Στα κάγκελα βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τα παιχνίδια της Κεραμέως να καταθέσει ξαφνικά τροπολογία για τους απόδημους χωρίς να υπάρξει καμία προηγούμενη συζήτηση, αποσκοπώντας ουσιαστικά στον εκβιασμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν, καθώς είναι απαραίτητοι τουλάχιστον 200 ψήφοι προκειμένου να εγκριθεί η τροπολογία από την Ολομέλεια.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για  «εμπρηστική» και «τυχοδιωκτική» τροπολογία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «αποδείχθηκε ανάξια να αξιοποιήσει τη διάθεση συναίνεσης που έδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση και ναρκοθέτησε την προσπάθεια ουσιαστικής σύγκλισης».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την εκλογή 4 βουλευτών από την ομογένεια, μια τροπολογία που αποδυναμώνει την προσπάθεια της ΝΔ να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα, καθώς όσοι και να ψηφίσουν (ακόμη και με επιστολική ψήφο) η επίδρασή τους θα είναι έως 4 βουλευτικές έδρες.

«Να μετρά ή όχι η ψήφος των αποδήμων; Οι απόδημοι προτείνουν να μετρά η ψήφος τους, να εκλέγονται και να εκλέγουν. Όλα αυτά τα προβλέπει η τροπολογία μας. Βάλτε τη στους απόδημους και ρωτήστε. Όλα τα άλλα είναι κόλπα, γιατί την ΝΔ την ενδιαφέρει μόνο το εκλογικό της ποσοστό. Τα ψηφαλάκια. Έχετε μεγάλο εκνευρισμό και δεν θα σας βγει σε καλό αυτό ούτε στο θέμα των αποδήμων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εξακολουθείτε να είστε προσηλωμένοι σε ταπεινά ψηφοθηρικά κίνητρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα ίδια δικαιώματα και στους απόδημους και σε όσους ζουν στην Ελλάδα.

Η Κεραμέως απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την εκλογή 4 βουλευτών από την Ομογένεια, με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει.

«Πυρά» και από το ΠΑΣΟΚ

Από πλευράς του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, στην ομιλία του στην Ολομέλεια, έθεσε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Να αποσύρει η κυβέρνηση την αιφνιδιαστική τροπολογία επέκτασης της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές και να αποδεχτεί την τροπολογία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι η επιστολική ψήφος θα αφορά μόνο όσους έχουν αντικειμενικά κωλύματα. «Αποδείξαμε στην πράξη ότι προσφέρουμε συναίνεση. Ήμασταν θετικοί επί της αρχής. Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση. Αλλά ο ελληνικός λαός τη βλέπει αυτή την περιφρόνηση, και θα έρθει ο καιρός που θα πληρώσετε και την περιφρόνηση και την αλαζονεία» τόνισε ο Ν.Ανδρουλάκης και προσέθεσε:

«Σας καλούμε να αποσύρετε την τροπολογία που φέρατε από το παράθυρο. Άλλωστε δεν έχει κανένα νόημα πια αυτή η τροπολογία γιατί δεν υπάρχουν 200 ψήφοι σε αυτή την αίθουσα. Εδώ, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι και θετικοί επί της αρχής, σε νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου σε όσους έχουν εκλογικό δικαίωμα και είναι κάτοικοι εξωτερικού αλλά και σε όσους ψηφίζουν εντός της επικράτειας και έχουν τα συγκεκριμένα κωλύματα που ανέφερα. Σε έναν τέτοιο νόμο το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό. Σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, είμαστε απολύτως αρνητικοί διότι εργαλειοποιείτε μια σοβαρή μεταρρύθμιση που πρέπει να είναι στις ευρωπαϊκές εκλογές ένα πρώτο βήμα που θα το αξιολογήσουμε και το φέρνετε στους εκλογικούς σας σκοπούς, κόβοντας και ράβοντας, όπως αποδείχθηκε με την απαράδεκτη πρακτική σας χθες το βράδυ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και τον αναπληρωτή υπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατάφερε να τινάξει στον αέρα την συναίνεση που επέδειξε η αντιπολίτευση. «Η αλαζονεία σας είναι κακός σύμβουλος. Πρόκειται για μεθόδευση του πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη συναίνεση. Μετέφρασε τη συναίνεση ως λευκή επιταγή, βλέποντας μας ως κομπάρσους», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμφώνησε επί της αρχής δηλώνοντας ότι είναι έτοιμο για διάλογο και συνεννόηση, καθώς η επιστολική ψήφος στο εσωτερικό της χώρας είναι προς διευκόλυνση όσων αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα να προσέλθουν στις κάλπες. «Αποσύρετε την τροπολογία κι είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε αφού θα έχουμε αξιολογήσει την εφαρμογή της στις ευρωεκλογές», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής που δέχθηκε την επίμαχη τροπολογία, ισχυριζόμενος ότι είναι εκπρόθεσμη ενώ ανέφερε ότι η αρμόδια Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής παραμένει χωρίς προεδρείο από τον Σεπτέμβριο και δεν συζήτησε καν το νομοσχέδιο και την τροπολογία της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This