Π. Μαρινάκης για Ρέντη: «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες»

Ανακοίνωσε ότι θα ψηφιστεί στην Βουλή νομοθετική παρέμβαση

Must Read

Για ακόμη μία φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στα τραγικά επεισόδια στο Ρέντη.

Χωρίς όμως να δώσει κάποια είδηση για το τι ακριβώς γίνεται με την εξέλιξη της υπόθεσης και με τα μέτρα που… ετοιμάζονται κατά της οπαδικής βίας.

Υποστήριξε δε, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προδικάσει πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες! Ανακοίνωσε ωστόσο, ότι εντός των επόμενων ημερών, θα ψηφιστεί στην Βουλή νομοθετική παρέμβαση για την αποτροπή της οπαδικής βίας. Λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα θα γνωστοποιήσει ο Αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, όπως τόνισε.

Αναλυτικά, ανέφερε:

«Αυτή την εβδομάδα θα ψηφιστεί η νομοθετική παρέμβαση στην Βουλή. Λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινώσει ο Αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης. Είναι σημαντικό αυτά να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν και να περάσουμε σε μία νέα εποχή. Είναι παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν και με τη λειτουργία των γηπέδων και με τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται, ώστε να προστατευτεί ο φίλαθλος που θέλει να πάει να δει την αγαπημένη του ομάδα. Ένα πολύ σημαντικό σκέλος καταπολέμησης της οπαδικής βίας, όπως έχουμε πει, είναι κι αυτό που έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και με οποιοδήποτε άλλο άθλημα λένε ότι μπορεί να ξεκινά κυρίως από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου, όμως καταλήγει σε πολλά πιθανά κι απίθανα σημεία της ελληνικής επικράτειας. Εκεί τον ρόλο αυτόν τον έχουν οι αρμόδιες Αρχές κι η δικαιοσύνη. Εδόθησαν κάποια στοιχεία, ζητήθηκε συσχέτιση κάποιων υποθέσεων».

Και συμπλήρωσε: «Είναι αυτονόητο ότι περιμένουμε την πορεία της διερεύνησης όλων αυτών των υποθέσεων. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν φυσικοί κι ηθικοί αυτουργοί αποτρόπαιων πράξεων, όπως αυτό που συνέβη στον Ρέντη, που κόστισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος πήγε να κάνει εκεί τη δουλειά του και να προστατεύσει τους υπόλοιπους πολίτες. Αυτό που θέλουμε είναι να προχωρήσουν άμεσα όλες αυτές οι έρευνες. Δεν μπορούμε όμως, εμείς να πούμε ούτε να προδικάσουμε το πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη ή η δεύτερη φάση ερευνών, πόσοι και ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Στις 11/12 ανακοινώθηκαν τα μέτρα κατά της βίας, μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα. Το πρώτο εξ αυτών ήταν πως τα παιχνίδια της Super League έως τις 12/2 θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών όπως και των ομάδων Β’ των μεγάλων ΠΑΕ. Μέτρο που πλησιάζει προς το τέλος του και με αγωνία αναμένεται η στάση από εδώ και πέρα των οπαδών, αλλά και το κατά πόσο θα εφαρμοστούν τα μέτρα που εξαγγέλονται (με κάμερες, ταυτοπροσωπίες κλπ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This