Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»: Εμπαιγμός με λύση-μπάλωμα!

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο Αδωνις ανακοίνωσε πως δεν θα διακοπούν τα χειρουργεία, αφού οι ανάγκες θα καλυφθούν με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία

Must Read

Ξεπερνά τα όρια του εμπαιγμού η υπόθεση με τη διακοπή ή μη των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να προκαλεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Από την ώρα που το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση ότι τα χειρουργεία θα διακοπούν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τις αντιδράσεις των πολιτών να είναι οργισμένες.

Το ιατρικό προσωπικό τού «Αγλαΐα Κυριακού», στην ανακοίνωσή του, έγραφε ότι είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή, καθώς στο υπουργείο όλοι ήταν γνώστες της κατάστασης, με τις συνταξιοδοτήσεις των αναισθησιολόγων και με το γεγονός ότι όσοι είχαν απομείνει υπερεφημέρευαν. Αρα, γνώριζαν στο υπουργείο Υγείας -και όπως απέδειξε η κίνηση των γιατρών να απειλήσουν με διακοπή των χειρουργείων-, και μόνο όταν η κοινή γνώμη άρχισε να «βράζει» αποφάσισε ο κ. Γεωργιάδης να λάβει μέτρα – φυσικά όχι μόνιμου χαρακτήρα, αλλά εμβαλωματικά.

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης

Ετσι, σε μια προσπάθεια επιφανειακής και προσωρινής λύσης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι τη συμμετοχή τριών γιατρών τού Παίδων Πεντέλης στις εφημερίες του Αναισθησιολογικού Τμήματος στο «Αγλαΐα Κυριακού», τη μετακίνηση στο νοσοκομείο του διευθυντή Αναισθησιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Νικόλαου Νούλα για την κάλυψη των αναγκών, ενώ ανέφερε ότι για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος έχει υποβληθεί αίτημα για την προκήρυξη τριών θέσεων αναισθησιολόγων. Βέβαια, από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι θέσεις έως την ώρα που οι γιατροί θα μπουν στα χειρουργεία απαιτείται αρκετός χρόνος. Τώρα, πόσος είναι αυτός ο χρόνος; Περισσότεροι από τρεις μήνες. Και τι θα συμβεί σε αυτό το χρονικό διάστημα; Θα αντιμετωπίσουν προβλήματα τα υπόλοιπα νοσοκομεία, που έχουν «χάσει» τους αναισθησιολόγους, την ώρα που γενικά το ΕΣΥ αντιμετωπίζει τραγικές καταστάσεις, με προβλήματα υποστελέχωσης ακόμα και στα μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία, τα οποία επισκέπτονται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται… Αποδεικνύονται κενό γράμμα, οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η δεύτερη τετραετία στην κυβέρνηση θα έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της Υγείας.

Μετακινήσεις προσωπικού

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να προβλέψει και να φροντίσει για την ενίσχυση του προσωπικού, όπου υπάρχει ανάγκη, όπως στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να «μπαλώσει τις τρύπες» με τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία σε αυτό. Συγκεκριμένα, το παραλίγο κλείσιμο του Χειρουργικού Τμήματος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις την περασμένη Πέμπτη, όταν σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γιατροί του αποφασίστηκε η αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων από τις 12 Φεβρουαρίου, λόγω έλλειψης προσωπικού και κυρίως αναισθησιολόγων.

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, «τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι δύο».

Δείτε επίσης: Κανονικά τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Βρέθηκε προσωρινή λύση με…«μπαλώματα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This