Ο Αυγενάκης πήγε στην Κομοτηνή για να συνεχίσει να προκαλεί τους αγρότες

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Δεν είναι μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών»

Must Read

Ο πετυχημένος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης είχε ανακοινώσει ότι την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιούσε συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της Αλεξανδρούπολης.

Άλλαξε όμως γνώμη, γιατί μύριζε μπαρούτι το κλίμα, εξαγριώνοντας τους αγρότες, που εισέβαλαν στο αεροδρόμιο απαιτώντας συνάντηση!

Ο κύριος υπουργός προτίμησε την «προστασία» του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή, για να πραγματοποιήσει σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου, καθώς και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων.

Εκεί δήλωσε ότι «η παράταξή μας υπηρέτησε διαχρονικά τον αγροτικό κόσμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν είναι “μπρα ντε φερ” μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών».

Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη πως βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τους αγρότες και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν!

«Εμείς θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους σας. Ο διάλογος είναι βασικό συστατικό της συνεργασίας μας. Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης και συνέπειας», σημείωσε εν όψει και της προγραμματισμένης συνάντησης αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη.

Απαντώντας σε ζητήματα που έθεσαν οι αγρότες, ο υπουργός συμφώνησε πως υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές στην ΚΑΠ, ενώ ενημέρωσε πως η Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις, προς αυτήν την κατεύθυνση, έγκαιρα και τεκμηριωμένα, οι οποίες άτυπα έχουν εγκριθεί.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι οι έλεγχοι που διενεργούν μικτά κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΥΠΑΑΤ στην αγορά γάλακτος, σε πύλες εισόδου της χώρας και σουπερ μάρκετ, θα συνεχιστούν κανονικά ενώ θα ακολουθήσουν έλεγχοι σε δεύτερο στάδιο και στις γαλακτοβιομηχανίες, όπως επίσης θα ξεκινήσουν έλεγχοι στο μέλι και στο κρέας.

Αναφορικά με τις 161 υποθέσεις που βρέθηκαν «στο συρτάρι» του Υπουργείου και αφορούν προηγούμενα χρόνια, τόνισε πως η διαδικασία των ελέγχων προχωράει κανονικά και ήδη έχουν επιβληθεί δύο πρόστιμα.

Δείτε ακόμα:

*πηγή φωτό: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This