Διαφωνεί με το νομοσχέδιο o Στέλιος Πέτσας και θα απέχει επειδή στηρίζει τον Μητσοτάκη!

«Επειδή επιθυμώ την ενότητα της παράταξης στην οποία ανήκω από μικρό παιδί, θα απέχω από την ονομαστική ψηφοφορία»

Must Read

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη που έπεσε σε δυσμένεια και περιμένει να επανακάμψει, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε στην Ολομέλεια ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που φέρνει η κυβέρνηση.

Όπως είπε οι λόγοι είναι βιοηθικοί, νομικοί και πολιτικοί αλλά αντί να το καταψηφίσει θα απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία (όπως και ο Θάνος Πλεύρης) για να μην κακοκαρδίσει τον πρωθυπουργό και τον βάλει στη «μαύρη λίστα».

«Πιστός στις αρχές και στις αξίες του, ως σύζυγος πατέρας και πολιτικός δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία» ανέφερε από το βήμα της Βουλής.

Και συνέχισε δίνοντας διαπιστευτήρια: «Επειδή όμως στηρίζω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας, επειδή μια διαφωνία, έστω και σημαντική δεν μπορεί να θολώσει τις λοιπές πολιτικές μας που κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων, αλλά και επειδή επιθυμώ την ενότητα της παράταξης στην οποία ανήκω από μικρό παιδί, θα απέχω από την ονομαστική ψηφοφορία».

Δήλωσε ότι διαφωνεί με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου, γιατί ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο στην παρένθετη κύηση, στην οποία η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει την πόρτα και αυτό γιατί μετά την ψήφιση του νόμου, παιδί που αποκτάται με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο στο εξωτερικό αναγνωρίζεται αυτομάτως στο εσωτερικό.

«Είναι πραγματικά οξύμωρο να θέλεις να απαγορεύσεις κάτι και όμως με το σχέδιο νόμου να το επιτρέπεις. Επιπλέον αυτή η αντίφαση είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε καταδίκη της Ελλάδας στο Ειδικό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς το μόνο κριτήριο για την απαγόρευση της παρένθετης κύησης για ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα θα είναι ο τόπος γέννησης ενός παιδιού, κάτι που υπογραμμίζεται και στην έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως δεν επιθυμεί καμία ρωγμή στην πολιτική σταθερότητα που «με τόσο κόπο κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια, το ενδεχόμενο να καταγραφούν στις Ευρωεκλογές ιστορικά υψηλά επίπεδα αποχής, η ενίσχυση μέσω αυξημένης ψήφου διαμαρτυρίας ετερόκλητων και ενδεχομένως αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην επόμενη Ευρωβουλή».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This