Κυνικός και ξεκάθαρος ο Βορίδης: «Δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο στους αγρότες»

«Το αποθεματικό δεν είναι ατελείωτο» λέει ο υπουργός Επικρατείας

Must Read

Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει προς τους αγρότες λίγο πριν τη μεγάλη τους κάθοδο στην πρωτεύουσα, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο» για να ενισχύσει τον κλάδο, επισημαίνοντας πως «το αποθεματικό δεν είναι ατελείωτο».

«Το αποθεματικό το οποίο έχουμε στον προϋπολογισμό δεν είναι ατελείωτο και πρέπει όταν είμαστε στο ξεκίνημα του χρόνου να το χειριζόμαστε με φειδώ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας βρει», είπε με νόημα ο κ. Βορίδης. «Πέρυσι με τον Daniel είχαμε πολύ μεγάλη καταστροφή. Η καταστροφή αυτή μας κόστισε μέχρι στιγμής 400 εκατομμύρια. Εάν είχαμε εξαντλήσει το αποθεματικό μας τον πρώτο μήνα του χρόνου, τι θα κάναμε;» διερωτήθηκε. Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους αγρότες. «Δεν υπάρχει κάτι κανονισμένο. Τώρα δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν οι κουβέντες. Να μεταφέρω όμως το εξής: Ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να γίνει» τόνισε. Ο κ. Βορίδης  είπε ότι οι αγροτικές παροχές θα μπορούσαν να τεθούν και πάλι στο τραπέζι τον Ιούνιο, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού. «Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είχε τα 83 εκατομμύρια. Είπαμε λοιπόν να τα βάλουμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε περισσότερα χρήματα, δηλαδή περισσότερα χρήματα, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλασιασμό του ποσού. Θέλουν να πάνε στα 160. Λοιπόν δεν γίνεται να πάμε σε αυτό το νούμερο. Άρα λοιπόν, εκείνο το οποίο νομίζω τους είπε ο πρωθυπουργός είναι μια πλήρης και επαρκής απάντηση και δείχνει τη θετική πρόθεση της κυβέρνησης. Πάντως, ποσό που δεν ήταν προϋπολογισμένο το βάλαμε και όχι μόνο το βάλαμε, αλλά θα το παίρνουν απολογιστικά. Δηλαδή, αφού κάνουν τη δαπάνη, θα το παίρνουν μπροστά προκαταβολικά το μισό. Άρα αυτό τους δημιουργεί και σημαντική ταμειακή διευκόλυνση. Και εν πάση περιπτώσει θα ξαναδούμε αυτό το θέμα τον Ιούνιο» σημείωσε ο κ. Βορίδης

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This