Ελεεινή επίθεση της Milliyet στον Νίκο Δένδια

Τον κατηγορεί ότι... υπονομεύει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επαινεί τον Μητσοτάκη που τον έβγαλε από το υπουργείο Εξωτερικών!

Must Read

Στα όρια του αισχρού η επίθεση που εξαπέλυσε η εφημερίδα Milliyet στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Δένδια, ενοχλημένη από τις πρόσφατες δηλώσεις του πως ό,τι είναι πέραν των 3 μιλίων από την Τουρκία είναι ελληνικό.

Στο πρωτοσέλιδό της έκανε λόγο για «Βρώμικες σκιές στη γραμμή Αθήνας – Άγκυρας», σε άρθρο που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Οζάι Σεντίρ. Σε αυτό τον κατηγορεί ότι… υπονομεύει την ελληνο-τουρκική προσέγγιση και ότι το κάνει επειδή έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

Νίκος Δένδιας Top Gun: Πέταξε με F16 Viper πάνω από το Αιγαίο

Όπως γράφει ο Οζάι Σεντίρ: «Ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, πέρασε τη θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών με το να είναι εχθρικός προς την Τουρκία μέχρις εσχάτων έχοντας ως στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και για να τα καταφέρει προσπαθούσε να δηλητηριάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»!

Και συνεχίζει επαινώντας τον Μητσοτάκη: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ένας έξυπνος άνθρωπος, απομάκρυνε τον Δένδια από το υπουργείο Εξωτερικών επειδή κατάλαβε ότι εργαζόταν για τους δικούς του πολιτικούς στόχους και όχι για την Ελλάδα, και τον μετέφερε στο υπουργείο Άμυνας, όπου δεν θα είχε πολλά περιθώρια για πολιτικές συνομιλίες».

Με θράσος ο Σεντίρ υποστηρίζει ότι ο Νίκος Δένδιας «δεν σταμάτησε και συνεχίζει να εργάζεται ενάντια στη διαδικασία προσέγγισης Αθήνας – Άγκυρας» και ότι «το τελευταίο κόλπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν αυτό: Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση σε ένα από τα νησιά που η Τουρκία έχει δηλώσει ότι πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί.

Η Τουρκία απάντησε σε αυτή την άσκηση με Notam στον αέρα και Navtex στη θάλασσα. Ο Δένδιας επέτρεψε αρχικά την άσκηση, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα και όταν η Άγκυρα αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει “Δεν μπορείς να είσαι φίλος με τους Τούρκους”».

Χρησιμοποίησε δε και αισχρή παρομοίωση για να μειώσει τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Αμύνης γράφοντας:

«Σκεφτείτε ένα μπουκάλι νερό 19 λίτρων. Αν κάποιος ανακάτευε δύο σταγόνες ούρα σε αυτό το νερό χωρίς να το γνωρίζουμε, θα πίναμε το νερό και δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα. Αλλά, αν αναμειχθούν δύο σταγόνες ούρων σε αυτό το μπουκάλι νερό μπροστά στα μάτια μας, δεν θα μπορεί να το αντέξει το στομάχι μας να πιούμε αυτό το νερό.

Ας θεωρήσουμε ότι το καθαρό νερό είναι η εξομάλυνση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Μάιο, υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία και δεν επιτρέπουν να δηλητηριαστεί το νερό.

Από την άλλη, ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πέρασε τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών και εχθρικός προς την Τουρκία μέχρι τέλους για να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσπαθεί να μολύνει αυτό το νερό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This