Φάμελλος: «Είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα για την ανωτατοποίηση των κολλεγίων!»

Must Read

«Ανωτατοποίηση των κολλεγίων του ενός ορόφου επιδιώκετε, μην κρύβεστε», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα πίσω από την ανωτατοποίηση των κολλεγίων», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «το νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό».

«Σε αυτή την ψηφοφορία κρίνεται και το αν θα συνεχιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου και το αν θα περάσουν οι ρυθμίσεις που είναι αντίθετες στο άρθρο 16 του Συντάγματος. Αλλά κρίνεται και η ίδια η κυβέρνηση. Και αυτή είναι η μόνη κοινοβουλευτική οδός και για να σταματήσουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και για να σταματήσουμε συνολικά τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση κινδυνεύει να καταστεί αποπροσανατολιστική», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος και επεσήμανε πως «θα κριθούν και οι βουλευτές όλων των κομμάτων για την τήρηση του όρκου τους στο Σύνταγμα, ιδιαίτερα της συμπολίτευσης. Αλλά θα κριθείτε και για κάτι ακόμα: για τη θέση που παίρνετε και για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

«Το Σύνταγμα είναι σαφέστατο και μάλιστα με επιτακτικούς όρους. Θέτει δε κατ’ επανάληψη τους περιορισμούς με τις λέξεις «αποκλειστικά» και «απαγορεύεται». Από τις διατάξεις αυτές συνάγεται ξεκάθαρα η απαγόρευση εμπορευματοποίησης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος και αναρωτήθηκε «γιατί δεν περιμένετε την πιθανή αναθεωρητική διαδικασία; Γιατί είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα πίσω από την ανωτατοποίηση των κολλεγίων, και πολύ ισχυροί οι ενδιαφερόμενοι από ότι φαίνεται».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου 16, υπενθύμισε ότι «υπάρχουν πολλές σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ όπως η και η πρόσφατη απόφαση 992/2023» που απαγορεύουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ρώτησε: «τι άλλαξε; Σας ήρθε ξαφνικά η φώτιση; Πολύ απλά τώρα έχουμε μια κυβέρνηση ασύδοτη, που δεν διστάζει μπροστά σε κάθε δυνατή παραβίαση του κράτους δικαίου, που παρεμβαίνει εις βάρος όλων των θεσμών και των κανόνων και αυτό το κάνει με περισσό θράσος και υποκρισία. Για να τακτοποιήσετε κολλητούς και να παίξετε το παιχνίδι της εξουσίας με μεγάλη ευκολία βαφτίζετε το κρέας ψάρι».

Δείτε επίσης:

Χαρίτσης: Προτείνει στα κόμματα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής: Από την Δικαιοσύνη θα κριθεί το ζήτημα των μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This