Ο Πιερρακάκης αποδοκίμασε τον Μητροπολίτη Κέρκυρας μέσα στη Βουλή

«Είναι απολύτως αυτονόητο ότι τέτοιου τύπου λογικές είναι καταδικαστέες»

Must Read

Στο πλευρό ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ και απέναντι στην Εκκλησία βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης. Έπειτα από πίεση του Χρήστου Γιαννούλη την Τετάρτη, ο υπουργός αποδοκίμασε τον Μητροπολίτη Κέρκυρας που απέκλεισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, και του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη, επειδή ψήφισαν το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εξόρισε» τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες» είπε ο Κ. Πιερρακάκης στον Χρ. Γιαννούλη και συνέχισε: «Ο υποφαινόμενος έχει ψηφίσει το νομοσχέδιο και είμαι και αρμόδιος υπουργός Θρησκευμάτων. Άρα νομίζω ότι είναι απολύτως αυτονόητο ότι τέτοιου τύπου λογικές είναι καταδικαστέες».

Στη συνέχεια ο υπουργός έκανε συνολικότερη τοποθέτηση συστήνοντας εμμέσως στην Εκκλησία να αποδεχθεί τις πράξεις των πολιτικών: «Οι ρόλοι Εκκλησίας – Πολιτείας είναι διακριτοί. Αλλά οφείλουν να χαρακτηρίζονται από τη λέξη συναλληλία. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να έχει ο καθένας μία πολύ ευδιάκριτη αντίληψη για το ποιο είναι ο ρόλος του καθενός μας» ανέφερε ο Κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε:

«Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση, σε ώσμωση, θα έλεγα, με πάρα πολλούς σε αυτή την αίθουσα, έφερε μία πάρα πολύ συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Από εκεί και πέρα κρατώ αυτό που είχα πει σε εκείνη τη συνεδρίαση. Κρατώ τη δυνατότητα και το πνεύμα της Εκκλησίας ακόμη και εκεί που υπάρχουν αποκλίσεις από δογματικούς κανόνες και ηθικούς κανόνες δικούς της, να υποδέχεται και να αγκαλιάζει τους πάντες. Αυτό είναι που προσωπικά πιστεύω ότι θα επικρατήσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ἔχω τὴν αἴσθηση, κ. Πιερρακάκη, ὅτι ἔχετε παρεξηγήσει σοβαρά τόν ρόλο σας. Διότι ὅπως δὲν ὑπἀρχει Σύνταγμα ἀλά κάρτ, Κόμμα ἀλά κάρτ, Ἐπιστημονικότητα ἀλά κάρτ, Σύλλογος ἀλά κάρτ, …. ποδοσφαιρικὴ ὁμάδα ἀλά κάρτ, φιλία ἀλά κάρτ, ἀγάπη ἀλά κάρτ, νόμοι ἀλά κάρτ, , κοινωνία ἀλά κάρτ, , ἔτσι καὶ δὲν μπορεῖ νὰ ὑπάρχῃ (Ὅποια) Θρησκεία ἀλά κάρτ.
    Καί νομίζω ὅτι ἦταν ἐξαιρετικὰ ὑποτονικῆ ἡ γενικώτερη ἀντίδραση τῆς ἐκκλησίας.
    Φαντασθεῖτε νἄταν ὁ Ἀντρέας στὴν θέση τοῦ Ἱερωνύμου…
    Φιλικά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This