Τέμπη: Για τον Βορίδη φταίνε ο σταθμάρχης και οι νεκροί μηχανοδηγοί – Αποστομωτική απάντηση Ριζούλη

Must Read

Στη γραμμή της κυβέρνησης κινήθηκε ο Μάκης Βορίδης κατηγορώντας για το έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς τον μοιραίο σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς, υποστηρίζοντας το πόρισμα-ντροπή της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή, με το οποίο βγάζουν «λάδι» όλα τα πολιτικά πρόσωπα.

Αφού φρόντισε να «ξεπλύνει» τον πρώην υπουργό Μεταφορών, δήλωσε ότι τον βαραίνει μόνο η παράταση στην υλοποίηση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση.

«Δεν οδηγηθήκαμε στην τραγωδία εξαιτίας της μη εγκατάστασης των συστημάτων όπως της τηλεδιοίκησης, αλλά λόγω μη τήρησης του Κανονισμού. Τα τρένα κυκλοφορούσαν και προ της εγκατάστασης της τηλεδιοίκησης. Θα έπρεπε να μην κυκλοφορούν τα τρένα; Δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, αλλά ετηρείτο ο κανονισμός ασφαλείας και τα τρένα λειτουργούσαν. Ήρθε η τηλεδιοίκηση, αλλά ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί διέπραξαν σειρά απαράδεκτων σφαλμάτων, η τραγωδία έγινε γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έκαναν την δουλειά τους» υποστήριξε Μάκης Βορίδης.

Σε επίμονες ερωτήσεις του διευθυντή της εφημερίδας «δημοκρατία», Δημήτρη Ριζούλη σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας, πίσω από την οποία κρύβονται τα πολιτικά πρόσωπα, ο ίδιος απάντησε αμήχανος:




«Η Εξεταστική Επιτροπή αποτελείται από βουλευτές που ανήκουν σε κόμματα. Όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν το πόρισμα των κομμάτων της Επιτροπής και να κρίνουν. Η Βουλή έχει την γενική αρμοδιότητα για τα υπουργικά αδικήματα, όταν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής. Δεν γίνεται να παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο καθένας για τον οποίο μαζεύονται αρκετές υπογραφές», δήλωσε απαξιώνοντας το γεγονός ότι 1,324,603 έχουν υπογράψει το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού ζητώντας να αρθεί η ασυλία των βουλευτών και να καθίσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι για την τραγωδία και το γεγονός ότι ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε χωρίς τα συστήματα ασφαλείας.

«Το πιο απλό θα ήταν να πει ο κ. Καραμανλής ότι  ”εγώ δέχομαι να αρθεί η ασυλία μου”, γιατί αυτό δεν το υποστηρίζετε;» ρώτησε ο κ. Ριζούλης.

«Γυρνάμε με την προσέγγισή σας στην κατάργηση της ποινικής αρμοδιότητας της Βουλής για τους υπουργούς» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης με τον Δημήτρη Ριζούλη να του δίνει αποστομωτική απάντηση: «Μα έτσι όπως λειτουργεί, όμως, με συγχωρείτε, σαν πλυντήριο λειτουργεί» σχολίασε ο διευθυντής της «δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι δεν κλήθηκαν για κατάθεση κρίσιμες μάρτυρες, ενώ στη συνέχεια υπενθύμισε ότι, στο παρελθόν πολλοί πολιτικοί ζήτησαν οικειοθελώς να αρθεί η βουλευτική τους ασυλία και να ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This