Η απάντηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε το πόρισμα για τα Τέμπη

«Έχουμε εντοπίσει ποινικές ευθύνες στον κύριο Καραμανλή»

Must Read

Κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το απόγευμα της Τρίτης, στον Άρειο Πάγο το πόρισμα της Εξεταστικής για το έγκλημα στα Τέμπη. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Βασίλη Κόκκαλη, εισηγητή, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διονύση Καλαματιανό, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Παιδείας, και Γιάννη Σαρακιώτη, συντονιστή ΕΠΕΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική»

«Καταθέσαμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαβιβαστεί στον Εφέτη Ανακριτή (Σωτήρη Μπακαΐμη), να συμπεριληφθεί στην δικογραφία και να αξιολογηθεί. Έχουμε εντοπίσει ποινικές ευθύνες στον κύριο Καραμανλή, ζητούμε την άρση της βουλευτικής ασυλίας με ερμηνευτική δήλωση από όλη την Βουλή, προκειμένου να πάνε στην Δικαιοσύνη τον υπαίτιο. Έχουμε εντοπίσει ποινικές ευθύνες στον κύριο Καραμανλή και στον κύριο Τριαντόπουλο, ζητούμε την ποινική διερεύνηση και για όλους» δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Συναγερμός στον Άρειο Πάγο: Τηλεφώνημα για βόμβα – Εκκενώνεται το κτήριο

Η κατάθεση του πορίσματος για το έγκλημα στα Τέμπη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθυστέρησε κατά μια ώρα από την προγραμματισμένη, καθώς ο Άρειος Πάγος δέχθηκε τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

 

«Εάν ομόφωνα η Βουλή ψηφίσει ότι για τα εγκλήματα τελούμενα διά παραλείψεως κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη, μόνον τότε οι υπουργοί θα δικαστούν από την Ποινική Δικαιοσύνη» απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εσαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρεθήκαμε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε το πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Δικαιοσύνη. Η ελληνική κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων έχουν στραμμένα τα βλέμματα σε εμάς, και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, αλλά και στην ελληνική Δικαιοσύνη, και οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων» δήλωσε εξερχόμενος ο Γιάννης Σαρακιώτης.

«Θεωρήσαμε ως απολύτως επιβεβλημένο να καταθέσουμε το πόρισμα, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά μείζονος σημασίας, έχει κοινωνικές διαστάσεις που δεν μπορούμε να τις προσδιορίσουμε, γιατί έχει να κάνει με τον θάνατο 57 ανθρώπων. Οι λύσεις που προτείνουμε μπορούν να λύσουν χέρια, ώστε να πάμε απευθείας στην Δικαιοσύνη. Όποιος αρνείται τις πολιτικές και νομικές κινήσεις αυτές θεωρώ ότι υποκρύπτει ενοχές πολιτικών προσώπων» ανέφερε με την σειρά του ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

«Το έγκλημα των Τεμπών συγκλόνισε και τους συγγενείς, συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινωνία. Η αξιωματική αντιπολίτευση είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι ο αγώνας, η προσπάθεια για να αποδοθεί Δικαιοσύνη για να αναζητηθούν ευθύνες και να βρεθούν οι ένοχοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» υπερτόνισε ο Διονύσης Καλαματιανός.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This