Επιμένει ο Δένδιας: Απόλυτη αναγκαιότητα να έχουμε ισχυρές και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις

«Ποια θα είναι η Τουρκία μετά τον πρόεδρο Ερντογάν, ποιες θα είναι οι γεωπολιτικές επιλογές των διαδόχων του;»

Must Read

Επανέλαβε την αναγκαιότητα να διαθέτει η χώρα μας ισχυρές και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Νίκος Δένδιας τόνισε εκ νέου την Τετάρτη τον κρίσιμο ρόλο του Στρατού στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μιλώντας στο East Macedonia & Thrace Forum II, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη.

Δένδιας: Επένδυση στην ελληνική αμυντική τεχνολογία – Όχι μόνο «όπλα από το ράφι»

Ο κ. Δένδιας εξήγησε τον γεωπολιτικό ρόλο της Θράκης και την σημασία του για τα εθνικά συμφέροντα στην Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο. Χαρακτήρισε την οικονομική ανάπτυξη «εργαλείο για να προχωρήσουμε μπροστά» και διευκρίνισε πως «για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει διασυνδεσιμότητα».

«Δεν μπορούν να γίνουν συνέργειες χωρίς αυτό. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΕ για τον χάρτη του νέου σιδηροδρομικού εμπορευματικού διαδρόμου Βαλτικής Θάλασσας, Εύξεινου Πόντου και Αιγαίου Πελάγους» υπερτόνισε ο ΥΠΕΘΑ.

Μιλώντας για τα ενεργειακά ζητήματα υπογράμμισε ότι η περιοχή της Θράκης «έχει προφανή σημασία ως ενεργειακός κόμβος» και πρόσθεσε «προϋπόθεση η προστασία των υποδομών».

«Και αυτό καταλήγει στην απόλυτη αναγκαιότητα να έχουμε ισχυρές και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις» συνέχιαε.

Αναφερόμενος στην «Ατζέντα 2030» για τις Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσε: «Θα ανταποκριθεί στις υπάρχουσες προκλήσεις αλλά και στις προκλήσεις πέρα του ορίζοντα με μια διαφορετική δομή και μια διαφορετική αντίληψη, με ένα σύγχρονο μοντέλο θητείας, με ένα σύγχρονο μοντέλο εφεδρείας, με ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας». 

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε «εθνικής σημασίας ζήτημα» την χάραξη πολιτικών για το μέλλον και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν «ανακοίνωσε ότι το 2028 θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Τουρκίας».

«Ποια θα είναι η Τουρκία μετά τον πρόεδρο Ερντογάν, ποιες θα είναι οι γεωπολιτικές επιλογές των διαδόχων του και ποια θα είναι η κατεύθυνση της μεγάλης αυτής χώρας;» διερωτήθηκε.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This