Π. Κόκκαλης: “Το νου σας Δημοκράτες!”

Οι αναφορές του

Must Read

Ως αποτέλεσμα ακροδεξιού πολιτικού λόγου… συνέδεσε τα γεγονότα της επικαιρότητας ο γραμματέας και ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΥ, Πέτρος Κόκκαλης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συνέδεσε με λίγα λόγια… μεταξύ τους τα περιστατικά βίας εναντίον ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, με την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού, την γηπεδική βία, αλλά και τις επιθέσεις παλαιότερα με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η όλη συζήτηση είχε θέμα “Κλιμακούμενη αντι-ΛΟΑΤΚΙ ρητορική και βία: οι πρόσφατες επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη”. Ο ευρωβουλευτής έθεσε τη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας ως κεντρικό δίλημμα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και έκλεισε την ομιλία του αναφωνώντας “Το νου σας Δημοκράτες!”

Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία της Ολλανδής ευρωβουλευτού Kim van Sparrentak εκ μέρους της ομάδας των Πρασίνων στο Κοινοβούλιο, της οποίας ο Πέτρος Κόκκαλης είναι μέλος.

Η ομιλία:

«Μετά την πρόσφατη επίθεση στη Θεσσαλονίκη είχαμε χθες επίθεση σε κινηματογράφο από παρα-θρησκευτικές ομάδες, και έχει επίσης συλληφθεί ένας 32 χρόνος για νέα επίθεση σε ένα από τα δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα που κινδυνεύσαν με λιντσάρισμα από ένα μαύρο όχλο στη κεντρική πλατεία της πόλης. 

Μία πόλη, που έχει γνωρίσει την τελευταία τριαντακονταετία μια πρωτοφανή υποβάθμιση και οικονομική κατάρρευση, και κινδυνεύει να γίνει έρμαιο ακραίων εθνικιστικών και ρατσιστικών κύκλων, που εκμεταλλεύονται τη απουσία ενός ισχυρού αντίπαλου επίσημου λόγου και λειτουργούν συχνά με τη λογική παρακράτους.

Από τον εθνικό-θρησκευτικό παροξυσμό στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και την αδίστακτη σωματική επίθεση στον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, μέχρι το διχαστικό, κακοποιητικό και ρατσιστικό λόγο που ακούστηκε από μέλη πέντε κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο στη συζήτηση για την ισότητα στο γάμο είναι ο ίδιος κατήφορος, για τον οποίο φορείς ΛΟΑΤΚΙ προειδοποίησαν, ότι βάζει τις ζωές τους σε κίνδυνο. Το τρανσφοβικό πογκρόμ που είδαμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, είναι το αποτέλεσμα. 

Η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι όταν κλαδεύεις το κράτος δίκαιου θερίζεις θύελλες. Πως όταν αποδυναμώνεις τους δημοκρατικούς θεσμούς βοηθάς το φίδι να γεννήσει. 

Το έχουμε ξαναδεί, και στη Θεσσαλονίκη και στην Ευρώπη, και δεν πρέπει να το ξαναδούμε σε αυτές τις ευρωεκλογές. Γιατί αυτό είναι το δίλημμα της 9ης Ιουνίου.

Δεν είναι η δική μας Ευρώπη αυτή που στρέφει τον όχλο απέναντι στον αδύναμο και τον διαφορετικό, τον Αλκη Καμπανό και τον Ζακ Κωστόπουλο, τη δωδεκάχρονη του Κολωνού, τους εφήβους νεκρούς Ρομά, τα θύματα των κυνηγών κεφαλών στον Έβρο, τα δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα. 

Αυτή είναι η Ευρώπη της βίας και της μισαλλοδοξίας.

Είναι η Ευρώπη της ακραίας δεξιάς. 

Είναι η Ευρώπη του Βέμπερ, της Λεπέν του Όρμπαν και της Μελόνι.

Και σε αυτήν πρέπει να βάλουμε ανάχωμα .

Το νου σας δημοκράτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This