Νέο (VIP) ταξιδάκι από τον Μητσοτάκη

Αφού μετέτρεψε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ταξί και χωρίς να δίνει λογαριασμό, επισκέφθηκε με φίλους την Οαση Σίβα στην Αίγυπτο

Must Read

Ένας VIP πρωθυπουργός, που ξέρει να σβήνει τα αποτυπώματα των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται η κυβέρνησή του, δεν θα μπορούσε παρά να μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε προσωπικό του ταξί, δίνοντας μάλιστα εντολή τα ίχνη του να εξαφανίζονται.

Πολλές φορές στο παρελθόν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και η αξιοποίησή του από τους ενοίκους του Μαξίμου είχαν γίνει θέμα. Ποτέ άλλοτε, όμως, στη σύγχρονη Ιστορία πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δείχνοντας απαξία τόσο προς τα πρωτόκολλα όσο και προς τον ελληνικό λαό που χρηματοδοτεί τα ταξίδια του.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ταξίδια τα οποία γίνονται από τον πρωθυπουργό, τη σύζυγό του και τους φίλους του, γιατί στο Μαξίμου έχουν μπερδέψει το κράτος και τις κυβερνητικές ανάγκες με τον πρωθυπουργό και τις προσωπικές του ευχαριστήσεις. Τα τρία VIP αεροσκάφη που διαθέτει η κυβέρνηση υπάρχουν για να διευκολύνουν το κυβερνητικό έργο και για να χρησιμοποιούνται για πραγματικά μυστικές αποστολές, οι οποίες όμως δεν μπορεί να είναι μυστικές από το Κοινοβούλιο.

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οαση Σίβα είναι γεμάτο μυστήρια: πρώτον, δεν ήταν γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο πανάκριβο τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου, δεύτερον για ακόμα ένα ταξίδι του πρωθυπουργού με το VIP αεροσκάφος σταμάτησε να καταγράφονται η πορεία του στην πλατφόρμα flight radar, και η λίστα των ανθρώπων που μετέβησαν στην Αίγυπτο.

Κανόνας

Η κατάσταση αυτή μάλιστα δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας, καθώς, όταν τον Σεπτέμβριο του 2021 αποκαλύφθηκε ότι με το κυβερνητικό αεροσκάφος VIP πετούσε και ο προσωπικός επικοινωνιολόγος του κ. Μητσοτάκη, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε και… διέταξε ότι δεν θα δίνονται πλέον ονομαστικές λίστες των επιβατών στις VIP πτήσεις του πρωθυπουργού, αλλά μόνο ο αριθμός τους, ενώ, όταν τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε η μυστηριώδης παράκαμψη του κυβερνητικού VIP με πτήση από την Ολλανδία προς το Μπουρζέ της Γαλλίας, όπου και προσγειώθηκε και παρέμεινε για 25 λεπτά, δόθηκε εντολή να μην καταγράφεται η πορεία του αεροσκάφους από το flight radar.

Tο πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Για να συμβαίνει, μάλιστα, αυτό φαίνεται πως έχει υπάρξει έγγραφη διαταγή με την οποία οι όποιες διαρροές κινήσεων του κ. Μητσοτάκη με VIP αεροσκάφος θα χρεώνονται σε συγκεκριμένες θέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Κοινώς, περιμένουν κυρώσεις όποιον τολμήσει να δώσει διαρροή για τη θέση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Η αλαζονεία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ σήκωσαν το θέμα, ζητώντας από την κυβέρνηση εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This