Φάμελλος: Να μην υπάρξει αμνήστευση Καραμανλή, Τριαντόπουλου, Καραγιάννη για τα Τέμπη

Must Read

Δεν πρέπει να επιτραπεί στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αμνηστεύσουν τους υπουργούς Κώστα Αχ. Καραμανλή, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη, υπογράμμισε στη Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Ολομέλεια για το έγκλημα των Τεμπών. «Πως θα διερευνήσει η δικαιοσύνη, ενώ εσείς απαγορεύσατε στη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις πράξεις των πολιτικών προσώπων;», ήταν το ερώτημα που απεύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρανόμησε η ΝΔ στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου – Κεραμέως

Υπογραμμίζεται ότι ο Σ. Φάμελλος έκανε αναφορά στο σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων ψηφοφόρων που εστάλησαν από το ΥΠΕΣ στη ΝΔ και στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. «Μπορούμε να περιμένουμε κάτι από ένα κόμμα που παραβίασε την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και οργάνωσε τη διαχείρισή τους, παράνομα από πολιτικά του στελέχη στα κεντρικά του γραφεία;», αναρωτήθηκε.


Επανερχόμενος στο έγκλημα των Τεμπών ο Σ. Φάμελλος κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να τεθούν στη διάθεση της Βουλής και της Δικαιοσύνης. «Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχαν ούτε την ευθιξία, τα στελέχη της ΝΔ και συγκεκριμένα οι Καραμανλής Καραγιάννης και Τριαντόπουλος να κάνουν την δήλωση ότι τίθενται στη διάθεση της Βουλής και της Δικαιοσύνης για κάθε έλεγχο; Τι φοβούνται; Τι έχουν να κρύψουν; Πολλά από ότι φαίνεται», ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «αρκεί η υπεροψία του 41% για να μεθοδεύσετε τη συγκάλυψη ενός εγκλήματος 57 ανθρώπινων ζωών;».

Ο Σ. Φάμελλος δήλωσε ότι «στηρίζει το καθολικό αίτημα για πλήρη διαφάνεια και απονομή δικαιοσύνης και θα χρησιμοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που διαθέτει τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας μας, ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών». Υπενθύμισε δε ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν «να μην υπάρχει περιορισμός από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να δοθεί η δυνατότητα με απόφαση της εξεταστικής επιτροπής τα αδικήματα που τελέστηκαν δια παραλείψεως να ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη, χωρίς τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

«Το έγκλημα θα είχε αποφευχθεί εάν οι κκ. Καραμανλής και Καραγιάννης είχαν καθορίσει και εφαρμόσει τα ελάχιστα επίπεδα ασφάλειας, σύμφωνα με τους επιβεβλημένους Εθνικούς Κανόνες Ασφάλειας. Αλλά ο κύριοι Καραμανλής και Καραγιάννης από τον Οκτώβριο 2019 δεν το έκαναν θέσπισαν νομοθετικά τις υποχρεώσεις στον εαυτό τους και όταν έσβησαν τα φώτα της Βουλής και της τηλεόρασης τις ξέχασαν», τόνισε ο Σ. Φάμελλος και συνέχισε: «απόδειξη των ευθυνών του κυρίου Καραμανλή είναι ότι δεν έκανε τίποτα για την αποκατάσταση της πυρκαγιάς στο κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας το 2019 που αν λειτουργούσε θα είχε αποτραπεί το δυστύχημα».

Αναφερόμενος στο μπάζωμα ο Σ. Φάμελλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Χρ. Τριαντόπουλου, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο 48ωρο μετακίνησε το σύνολο των καταλοίπων της σύγκρουσης πλήρως αλλοιωμένα, σε άλλες θέσεις. Εύλογα η σκέψη μας οδηγείται στη σκόπιμη αλλοίωση του πεδίου με υπόδειξη και εντολή μελών της κυβέρνησης. Τα κίνητρα επιβεβαιώνονται και από τα δεδομένα που προκύπτουν για τα μεταφερόμενα υλικά και για το αποδεικτικό υλικό που λείπει». «Ακόμα και η ανταλλαγή ευθυνών μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του υπουργού Χρ. Τριαντόπουλου, αποτελεί συνέχεια μιας διαρκούς προσπάθειας συγκάλυψης του δυστυχήματος των Τεμπών, και πολιτικής επιβίωσης», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This