Κούνησε και το δάχτυλο ο Μαρκόπουλος που έκανε και… χιούμορ στην Εξεταστική για τα Τέμπη

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής που δεν κάλεσε κανέναν από τους κρίσιμους μάρτυρες μίλησε για... δολοφονία χαρακτήρα

Must Read

Με προκλητικό ύφος και με ανεβασμένο τόνο στη φωνή, ο πρόεδρος της Εξεταστικής για το έγκλημα στα Τέμπη, Δημήτρης Μαρκόπουλος ζήτησε και τα ρέστα σήμερα από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται το ντροπιαστικό πόρισμα της ΝΔ το οποίο «βλέπει» μόνο ανθρώπινο λάθος στην τραγωδία που προκλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στον σιδηρόδρομο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για τις αδιανόητες δηλώσεις σχολιάζοντας ότι η Επιτροπή είναι γουρλίδικη επειδή… υπουργοποιήθηκαν μέλη όπως ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και η Ιωάννα Λυτρίβη αλλά και ότι το «διασκεδάζει» απευθυνόμενος στην Πέτη Πέρκα, εξαπέλυσε κατηγορίες κατά όσων τον κατέκριναν.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Μαρκόπουλος, από τη θέση του προέδρου δεν κάλεσε κανέναν από τους κρίσιμους μάρτυρες που μπορεί να υπονόησε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δεν δέχτηκε να κληθούν την Εξεταστική ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών Κ. Γενιδούνιας, ο πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης που είχε στείλει επιστολή-κόλαφο στον Κώστα Αχ. Καραμανλή για κίνδυνο δυστυχήματος, ούτε και ο εμπειρογνώμονας των οικογενειών των οικογενειών Κώστας Λακαφώσης.

«Κι αν έχω κάνει κάποια λάθη, θα ξαναζητήσω συγγνώμη!» δήλωσε και παρουσίασε τον εαυτό ως θύμα δολοφονίας χαρακτήρα, κάνοντας λόγο για πολιτικό κανιβαλισμό.

Υποστήριξε ότι το έργο της επιτροπής δεν ήταν εύκολο αλλά ήταν «ένα μακροβούτι στη θλίψη και την οδύνη αυτών των οικογενειών» αν και υπήρξαν ορισμένοι που μας παρουσίασαν, περίπου, ως ανθρωπόμορφα τέρατα.

Μάλιστα, μίλησε για κάποιους που είδαν την υπόθεση των Τεμπών «ως μία ρεβάνς. Το είδαν ως ένα “come back” του ανορθολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας». Ανέφερε επίσης ότι «κάποιοι επικαλούνται τώρα την Ευρώπη. Ποιοι; Εκείνοι που το 2015, όταν εμείς, με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτοί ήθελαν να μας βγάλουν από την Ευρώπη. Και τώρα θέλουν μάλιστα και ευρωπαϊκή παρέμβαση. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο του πόνοι σε αυτή την αίθουσα. Όλοι πονέσαμε» είπε ο Μαρκόπουλος…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This