Κόκκαλης: Ομολογία ενοχής η απουσία Μητσοτάκη από τη συζήτηση για το «γαλάζιο» πόρισμα-ντροπή

Must Read

«Πυρά» εξαπέλυσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης από το βήμα της Βουλής για την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συζήτηση για το πόρισμα της ΝΔ που «μπαζώνει» το έγκλημα στα Τέμπη.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για Εξεταστική Επιτροπή-«παρωδία» που και πόρισμα «προσβλητικό και ντροπιαστικό» που συγκαλύπτει τις ευθύνες υπουργών, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε δηλώσεις του είχε ομολογήσει ότι η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717. 

«Ούτε τον τίτλο της εξεταστικής δεν τολμάτε να ψελλίσετε» δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης απευθυνόμενος στην πλειοψηφία της ΝΔ που έριξε ευθύνες μόνο στον μοιραίο σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς.

Χρησιμοποιώντας τη φράση του Μαρινάκη ότι «συγκαλύπτει όποιος αρνείται» ο Βασίλης Κόκκαλης υπενθύμισε ότι η ΝΔ δεν δέχτηκε να κληθούν οι κρίσιμοι μάρτυρες στην Εξεταστική, όπως ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών Κ. Γενιδούνιας, ο πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης που είχε στείλει επιστολή-κόλαφο στον Κώστα Αχ. Καραμανλή για κίνδυνο δυστυχήματος, ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος που εμπλέκεται στο μπάζωμα του σημείου της εγκλήματος, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος και ο εμπειρογνώμονας των οικογενειών των οικογενειών Κώστας Λακαφώσης.

«Συγκαλύπτετε γιατί αρνείστε την έρευνα κατά του Κ. Καραμανλή για τη σύμβαση 717» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η γαλάζια πλειοψηφία αρνήθηκε παύση της Εξεταστικής μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

«Λέτε ότι καταλαβαίνετε τον πόνο των συγγενών, αλλά είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και δεν μπορείτε να τον ξεπεράσετε. Είναι δυνατόν να εκπέμπουμε αυτό το σήμα στην κοινωνία;» δήλωσε στηλιτεύοντας την απόφαση της πλειοψηφίας να μην γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών προσώπων.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This