Κυβερνητική ταφόπλακα στις ευθύνες για τα Τέμπη

Για πολλοστή φορά έλαμψε διά της απουσίας του ο Μητσοτάκης, κρύφτηκε και ο Καραμανλής

Must Read

Οριστικό μπάζωμα των κυβερνητικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σε μια συζήτηση-παρωδία, όπως ακριβώς και οι τρίμηνες εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, η «γαλάζια» παράταξη έβαλε οριστική ταφόπλακα στην κοινοβουλευτική διερεύνηση του δυστυχήματος, απόντος μάλιστα του πρωθυπουργού, ο οποίος για πολλοστή φορά έλαμψε διά της απουσίας του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος που δεν τίμησε με την παρουσία του τη Βουλή, καθώς και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επέλεξε να κρυφτεί, αφού όχι μόνο δεν παρενέβη από βήματος, προκειμένου να απαντήσει στα ομαδικά πυρά σύμπασας της αντιπολίτευσης, αλλά δεν πάτησε καν το πόδι του στη Βουλή.

Τις, αν μη τι άλλο, δικαιολογημένες επιθέσεις της αντιπολίτευσης με φόντο το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών επιχείρησε να αναχαιτίσει ο Μάκης Βορίδης, καταλογίζοντάς της συστηματική απόπειρα εκμετάλλευσης της τραγωδίας. Ο υπουργός Επικρατείας, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως η κυβέρνηση είναι… τρομερά ανεκτική απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που επιδιώκουν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, βγάζοντας έτσι το λαϊκιστικό τους μεροκάματο.

«Η κυβέρνηση χειρίστηκε υπεύθυνα, με ακεραιότητα και σεβασμό, την αλήθεια, για να μη συμβεί ξανά κάτι τόσο σοβαρό» υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης, ενώ αναφορικώς με το ψήφισμα Καρυστιανού για την άρση της ασυλίας του Κώστα Αχ. Καραμανλή, επέμεινε πως προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση, κάτι που αποκρύπτεται επί τούτω.
«Γιατί δεν το λέτε αυτό; Ποιος κάνει εκμετάλλευση, εμείς που λέμε την αλήθεια ή εσείς που λέτε ψέματα για να βγει το λαϊκίστικο μεροκάματο;» όπως αναρωτήθηκε, υποστηρίζοντας πως η διαφορά ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση είναι το ποιος θέλει να βγάλει πολιτικά οφέλη και ποιος θέλει να φανεί πραγματικά η αλήθεια.

Η μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια στιγματίστηκε από πολλαπλά επεισόδια, διαξιφισμούς και εντάσεις. Μεταξύ άλλων, η Ν.Δ. ήρθε σε ρήξη -αρκετές φορές, μάλιστα- με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την τελευταία να καταγγέλλει, απευθυνόμενη στα «γαλάζια» έδρανα, πως «σκοτώσατε 57 ανθρώπους». Μάλιστα, επιτέθηκε προσωπικά στον Δημήτρη Μαρκόπουλο, σχολιάζοντας πως «εμείς δεν πληρωνόμαστε και δεν εξαγοραζόμαστε όπως εσείς».

«Δεν έχω ξανακούσει τέτοια ακραία προσωποποιημένη επίθεση από την εποχή της Χρυσής Αυγής» απάντησε ο Νότης Μηταράκης (Ν.Δ.), σχολιάζοντας πως «πρώτη φορά βλέπω δικηγόρο που έχει επαγγελματική σχέση με δυστύχημα να εκμεταλλεύεται την κοινοβουλευτική του ιδιότητα για να προωθήσει το επαγγελματικό του έργο».

Στην κόντρα παρενέβη και ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας πως ο τοξικός και διχαστικός λόγος και όλοι όσοι τον εκπροσώπησαν έχουν καταρρεύσει πολιτικά και, παρ’ όλ’ αυτά, ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν καριέρα με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This