Πρωταθλητής στο ψέμα ο μοιραίος Καραμανλής

Ο πρώην υπουργός επέστρεψε με αυτοπεποίθηση πια στα κανάλια, πιστεύοντας ότι έχει ξεμπλέξει με τη Δικαιοσύνη, επειδή τον καλύπτει ο… Μητσοτάκης

Must Read

Ψέμα το ψέμα, ο Καραμανλής πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει να χτίσει την εναλλακτική του πραγματικότητα. Μετά τη θλιβερή εμφάνισή του στη Βουλή, χθες αναθαρρημένος από την αποθέωση των άλλων 157 χειροκροτητών του ξεμύτισε και σε τηλεοπτικό κανάλι.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Αν και δεν «κρύβεται», όπως λέει, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε εκπομπή μετά την τραγωδία των Τεμπών. Το θέαμα ήταν σχεδόν επώδυνο, αν όχι αποκρουστικό, για να το υπομείνει κάθε λογικός τηλεθεατής. Και πολύ περισσότερο οι συγγενείς των θυμάτων. «Κανένας δεν με είχε προειδοποιήσει! Κι ας μου φέρετε ένα χαρτί που να λέει ότι “εμείς προειδοποιούμε ότι θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα”. Δεν ισχύει! Δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί στο γραφείο μου!» είπε, έχοντας προπονηθεί τόσο επί έναν χρόνο, που έχει φτάσει να πιστεύει πια στο ψέμα του.

Τα ίδια είπε και στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία αποφασίστηκε να κλείσει την επομένη της κατάθεσής του, όταν η «δημοκρατία» αποκάλυψε το έγγραφο Τσαλίδη, το οποίο έως τότε δεν ήταν καν στη δικογραφία, αφού το απέκρυπτε και ο ίδιος ο πρώην υπουργός. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε αυθημερόν την επανάκληση Καραμανλή, τη δίωξή του για ψευδορκία και την κλήση Τσαλίδη, όμως, όπως κάνει πάντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έβαλε λουκέτο μέσα σε λίγες ώρες στην Επιτροπή. Η αντιπολίτευση αντέδρασε και χθες (Δώρα Αυγέρη και ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ).

Η εφημερίδα στις 14 Φεβρουαρίου έφερε στο φως την εμπιστευτική επιστολή που είχε στείλει στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 και προς τον Κώστα Καραμανλή ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης. Ο Τσαλίδης, με τον ανώτατο θεσμικό κι εξουσιαστικό ρόλο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενημέρωνε επίσημα με πρωτόκολλο και τον Καραμανλή για «σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου». Εγραφε επί λέξει ότι «η παράταση και επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των συμβάντων επί γραμμής, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας»! Οπως συνέβη στα Τέμπη.

Επίσης, αναφερόμενος σε περιστατικό του Αυγούστου 2021 με Intercity (όπως επίσης έγινε στα Τέμπη) προειδοποιούσε τον τότε υπουργό: «Οι συνέπειες ενός τέτοιου συμβάντος θα ήταν ανυπολόγιστες, εάν η σύγκρουση γινόταν με κατερχόμενη αμαξοστοιχία Ι.C. που διέρχεται από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα».

Εξαιτίας της αποκάλυψης της «δ» ο Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει εντολή στους 16 βουλευτές της Ν.Δ. στην Εξεταστική να ανακοινώσουν την ίδια ημέρα του δημοσιεύματος ότι θα κλείσει τις εργασίες της η Επιτροπή. Με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εξάλλου, ο ανακριτής Λάρισας συμπεριέλαβε το έγγραφο που «καίει» τον Καραμανλή στη δικογραφία και κάλεσε άμεσα τον Τσαλίδη να καταθέσει, στις 29 Φεβρουαρίου, κάτι που αρνήθηκε να πράξει η πλειοψηφία στην Εξεταστική.

Ο Τσαλίδης παραδέχτηκε στον ανακριτή ότι «ναι, είχα κάνει ενημερώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν την υποδομή. Οι ενημερώσεις γίνονταν είτε μέσω αλληλογραφίας είτε προφορικά» και ότι «είχα ξαναστείλει αντιστοίχου περιεχομένου επιστολές, αν και στις περισσότερες από αυτές δεν είχα λάβει απάντηση».

Λίγες ημέρες μετά την εμπιστευτική επιστολή του το 2021, είχε παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train), εισπράττοντας την απαξίωση και την εχθρότητα του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο εξωφρενικός ισχυρισμός του Καραμανλή στην Εξεταστική και στον Σκάι έχει ήδη διαψευστεί από το έγγραφο Τσαλίδη που αποκάλυψε η «δ» στις 14 Φεβρουαρίου. Παρά ταύτα ο πρώην υπουργός επιμένει ακάθεκτος σε ένα κρεσέντο ναρκισσισμού, θράσους και παραπλάνησης. Αρνείται με πείσμα να πει την αλήθεια. Διαλαλεί ότι δεν είχε ενημερωθεί ποτέ, ενώ τον είχε προειδοποιήσει επίσημα ο Νο 1 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γι’ αυτό που ακριβώς έγινε στα Τέμπη ενάμιση χρόνο μετά.

Θύμα

O Καραμανλής τολμά να εμφανίζεται πλέον ως το… θύμα της υπόθεσης, οπότε δεν δείχνει καμία διάθεση για αποδοχή ευθύνης για ό,τι συνέβη. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι θέλει να μιλήσει με συγγενείς θυμάτων, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω του. Αισθάνεται δε τόσο ισχυρός επειδή τον στηρίζει ο… Μητσοτάκης, που θεωρεί ότι δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε δίκη ποτέ.

Ο Καραμανλής κάνει ακόμα τον ανήξερο για το ότι ξαλάφρωσε σκανδαλωδώς το 2022 τη σύμβαση-μνημόνιο με την Hellenic Train, που επίσης είχε αποκαλύψει η «δ», πέρυσι, τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα, κατά 600.000.000 ευρώ, σε βάρος της σιδηροδρομικής ασφάλειας που ήταν υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι προφανές ότι καμία σοβαρή απάντηση για τα Τέμπη δεν πρόκειται να βγει ποτέ από το στόμα του Καραμανλή, παρά μόνο από τη Δικαιοσύνη, αφού ήδη υπάρχουν στοιχεία, όπως η επιστολή και η κατάθεση Τσαλίδη, αλλά και το μνημόνιο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που άφηνε έρμαιο τον σιδηρόδρομο και αντ’ αυτού οι Ιταλοί έπαιρναν «δωράκια» εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Στην εμφάνισή του στον Σκάι ο Καραμανλής δεν δίστασε ακόμα και να αυτοηρωοποιηθεί. «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος βουλευτής» είπε. Αλλά έβαλε ξανά υποψηφιότητα επειδή είχε «ένα τεράστιο βάρος και αποφάσισα να πάω στους ψηφοφόρους». Ομως, ούτε η ψήφος ούτε ο Μητσοτάκης ούτε οι Εξεταστικές των Μαρκόπουλων είναι κολυμβήθρες του Σιλωάμ για να ξεπλένουν τα πάντα. Ο Καραμανλής εμφανίζεται με την αυτοπεποίθηση ότι έχει ξεμπερδέψει οριστικά με τη Δικαιοσύνη, ελληνική κι ευρωπαϊκή. Μόνο ο χρόνος, όμως, θα δείξει αν υπάρχει κι άλλη πίστα στο ράλι ξεπλύματός του από σύσσωμη την κυβέρνηση.

Βιογραφικό

Βουλευτής Ν.Δ.

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Εχει καταγωγή από την Πρώτη Σερρών και είναι γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, αδερφού του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στη Νέα Υόρκη, με μεταπτυχιακά στη Βοστόνη. Το 2002-04 εργάστηκε σε επενδυτική τράπεζα στο Λονδίνο. Το 2012 ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ., αλλά δεν εξελέγη. Βουλευτής, στον νομό Σερρών, έγινε το 2015 και από την επόμενη χρονιά ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου τομέα Υποδομών – Μεταφορών. Από τις 9 Ιουλίου 2019 διετέλεσε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη υπέβαλε την παραίτησή του. Επανεξελέγη βουλευτής Σερρών στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και ο ψεύτης και ηθικός αυτουργός Μητσοτάκης συνεχίζει τα ψέματα.
    Και οι συνεργοί υπουργοί και βουλευτές του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This