Καταρρέουν οι θεσμοί επί Μητσοτάκη!

Δημοσκόπηση αποτυπώνει το κλίμα εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων

Must Read

Διαρκώς μειούμενη και κλονισμένη είναι η εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τους θεσμούς της χώρας, όπως Βουλή, Δικαιοσύνη και Ελληνική Αστυνομία, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Λιγότεροι από 3 στους 10 πολίτες (27%) εμπιστεύονται σήμερα την Δικαιοσύνη και τους δικαστές, το χαμηλότερο ποσοστό από τουλάχιστον το 2007, όταν ξεκινά η καταγραφή της έρευνας. Το υψηλότερο ποσοστό σημειώνεται το 2013 (63%) ενώ το 2018 ήταν στο 53%.

Στο ναδίρ βρίσκεται η κοινωνική εμπιστοσύνη προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο καταγράφοντας το δεύτερο χειρότερο ποσοστό της τελευταίας 20ετίας (18%), μετά το 11% το 2011 στα πρώτα μνημονιακά χρόνια. Το 2018 η εμπιστοσύνη στη Βουλή ανερχόταν στο 30%.

Για τον θεσμό της Αστυνομίας σήμερα το 43% των πολιτών την εμπιστεύονται μετά το πολύ υψηλό 72% του 2018.

Υπάρχει ηχηρό έλλειμμα κοινωνικής εμπιστοσύνης εντός της τελευταίας πενταετίας, επί διακυβέρνησης της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει το κλίμα εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων για το έγκλημα των Τεμπών, την υπόθεση του Κολωνού, το θέμα των υποκλοπών και την ανεπάρκεια των Αρχών και της κυβέρνησης να διαχειριστούν αποτελεσματικά το φαινόμενο της έμφυλης βίας και τις γυναικοκτονίες, με την πλέον πρόσφατη της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This