Σεισμός στην Βουλή: Προς ανεξαρτητοποίηση 11 Σπαρτιάτες, καρφώνοντας τον Στίγκα!

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να ασκηθούν διώξεις

Must Read

Ραγδαίες εξελίξεις…

Άνω κάτω ξανά η κατάσταση στους Σπαρτιάτες και… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με ταυτόχρονο «σεισμό» στην Βουλή!

Έντεκα Σπαρτιάτες ανεξαρτητοποιούνται, όπως αποφάσισαν, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Βασίλη Στίγκα και των πρακτικών του. Όπως ενδεικτικά θα δείτε παρακάτω την επιστολή του Γιώργου Μανούσου.

«Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπειά μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίζω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μανούσος.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξε και η επιστολή απόφασης ανεξαρτητοποίησης του Ιωάννη Δημητροκάλλη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, με σαφή στόχευση στον Βασίλη Στίγκα, κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για συκοφαντικές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος.

Το σενάριο πλέον να μοιραστούν στα άλλα κόμματα οι βουλευτικές έδρες που θα προκύψουν, θεωρείται υπαρκτό. Αν συμβεί αυτό, η ΝΔ τρίβει τα χέρια της, μιας και θα αυξήσει την βουλευτική του παρουσία, ενώ έδρες θα πάρουν και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τι προηγήθηκε. Ποινικές διώξεις σε βάρος 13 προσώπων ζήτησε -με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών– η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για την υπόθεση των Σπαρτιατών, που άνοιξε μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί πρακτικών «Greek Mafia» εντός κόμματος.

Η εισαγγελική λειτουργός, που ανέλαβε την προκαταρκτική έρευνα, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος, για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, κατά του Ηλία Κασιδιάρη για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα και σε βάρος του δικηγόρου Σ.Μ για συνέργεια. Ο τελευταίος κατηγορούμενος είναι ο άνθρωπος που το βράδυ των εκλογών είχε παραχωρήσει το γραφείο του στους Σπαρτιάτες και από εκεί έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις. Μάλιστα, εμφανίζεται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κόμματος και του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη. Τον οποίο επισκέπτονταν στις φυλακές ως εκ των δικηγόρων του.

Η δίωξη του Κασιδιάρη στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων για επαφές -μέσα από την φυλακή- με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών, κάτι που υποδεικνύει ότι είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι είναι πλημμέλημα και η υπόθεση περνά στο ακροατήριο. Τα φώτα στρέφονται εξάλλου στην απόφαση του Εκλογοδικείου, ενώπιον του οποίου ήδη έχουν εκδικαστεί προσφυγές για τη νομιμότητα συμμετοχής των Σπαρτιατών στη Βουλή. Η απόφαση, που αναμένεται, σε περίπτωση που κάνει δεκτές τις προσφυγές, ενδέχεται να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αλλαγές στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις των κομμάτων!

Η τοποθέτηση Μανούσου:

Και η τοποθέτηση Δημητροκάλλη:










 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όταν διορίζεται η δικαστική και η στρατιωτική ηγεσία από την εκάστοτε κυβέρνηση, μην περιμένει κάποιος το οιονδήποτε καλό. Εξαγοράζοντας οι κυβερνήσεις και την ελεύθερη δημοσιογραφία των μεγιστάνων με δισεκατομμύρια των κρατικών ταμείων που ανήκουν στον Λαό, τότε όλα πάνε όπως τα σχεδιάζουν. Κορόϊδο γκρεκομασκαρά!

  2. Μεθοδος εξοντωσεως πολιτικων αντιπαλων απο τους κυβερνωντες, που χρησιμοποιειται παγκοσμιως (Πουτιν, Ερντογκαν, Μπαϊντεν, Ραμα κ.ά.)
    Επι τη ευκαιρια γιατι δεν κατηγορει ο πρωθυπουργος τον Ράμα , για την διωξη Μπελερη;;;
    Γιατι θα παρει την απαντηση: “Κι΄ εσυ τι ιδιο κάνεις”.

  3. Δεν είναι ο ¨Αρειος Πάγος πού κάνει τή δίωξη αλλά η κομμουνίστρια δικαστίνα , πού θυμίζει αποκριάτικη μουτσούνα !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This