Χρυσοχοΐδης για ενδοοικογενειακή βία: Κάθε μέρα 40 γυναίκες καταγγέλλουν τον σύντροφο τους για βίαιη συμπεριφορά

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι στην περίπτωση της στυγερής δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής δεν εφαρμόστηκε από τους αστυνομικούς το πρωτόκολλο του 2021 για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων

Must Read

Το αποτέλεσμα της Διοικητικής Έρευνας για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων θα βγει πολύ σύντομα, δεσμεύτηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε συντετριμμένος για τον χαμό της 28χρονης κοπέλας τη νύχτα της 1ης Απριλίου.

«Υπάρχουν προθεσμίες στο κράτος δικαίου και θα τις τηρήσουμε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε σημερινές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επισημαίνοντας πως στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Παράλληλα, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν εφαρμόστηκε το καταπληκτικό -όπως το χαρακτήρισε- πρωτόκολλο του 2021 για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, επισημαίνοντας πως το κυρίαρχο ζήτημα είναι η ασφάλεια του πολίτη που κινδυνεύει να πέσει θύμα επίθεσης.

Τόνισε δε πως «όταν έχεις έναν θάνατο μπροστά σε ένα ΑΤ, με αυτόν τον τρόπο, δεν φαίνεται τα πράγματα να πήγαν καλά». Διευκρίνισε, πάντως, ότι το τι ακριβώς συνέβη «θα το μάθουμε όταν τελειώσει η έρευνα». «Υπάρχουν προβλήματα στην αστυνομία, η οποία έχει μείνει αρκετά πίσω σε ότι αφορά τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Σοκαριστικά, την ίδια ώρα, είναι τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης για τη βία μεταξύ ανηλίκων και τη βία κατά γυναικών. «Έχουν συλληφθεί 500 παιδιά το τελευταίο τρίμηνο για επιθέσεις σε βάρος άλλων ανηλίκων. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη», τόνισε ο υπουργός αναφορικά με την έξαρση που παρατηρείται τελευταία. Όσον αφορά δε στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο σε κάθε περιοχή της χώρας για γυναίκες που κινδυνεύουν.

Ένα safe house σε κάθε περιοχή

«Ήδη προχωράμε. Την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει σε κάθε περιοχή ένα safe house για όσες γυναίκες κινδυνεύουν που θα το ξέρει μόνο η αστυνομία και θα μπορεί να μένει 2-3 μέρες». Όπως τόνισε ο υπουργός, μέσα στο 2023 κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση 40 γυναίκες καταγγέλλουν σύντροφο, σύζυγο ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας για βίαιη συμπεριφορά.

Σχετικά με το τι είπε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για την ενδοοικογενειακή βία, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι η ασφάλεια του θύματος. Τα άλλα (τα ποινικά) είναι λυμένα».

Όσον αφορά τέλος στις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον καλούσαν να παραιτηθεί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε πως «η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της, αλλά πρέπει να την κάνει υπεύθυνα. Είναι κόμματα της Αριστεράς. Να ασχοληθούν και λίγο με τα κοινωνικά ζητήματα».

  • Δείτε τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This