Αλλάζει ο κανονισμός της Βουλής μετά τον ξυλοδαρμό βουλευτή

Aυστηροποίηση για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών

Must Read

Μετά το επεισόδιο που συνέβη χθες (24/04) στη Βουλή, με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κώστα Φλώρο, ο Πρόεδρος της Βουλής εξετάζει την αυστηροποίηση του Κανονισμού της Βουλής για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.




 

Ο Κώστας Τασούλας, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, συνομίλησε με νομικούς και με γνωστό Συνταγματολόγο προκειμένου να βρεθεί μια θεσμική φόρμουλα αντιμετώπισης τέτοιων ακραίων περιστατικών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προηγούμενο βουλευτής τυλιγμένος σε μια κόλλα δικογραφίας, να οδηγείται στη ΓΑΔΑ, στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι για το θέμα των ύβρεων που ακούστηκαν χθες στην αίθουσα της Ολομέλειας θα επιληφθεί η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αν και αυτές δεν έχουν καταγράφει στα Πρακτικά λόγω του ό,τι εκείνη τη στιγμή τα μικρόφωνα ήταν κλειστά λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Για τον δράστη της χθεσινής επίθεσης, Κωνσταντίνο Φλώρο, έγινε γνωστό ότι εκτός της αποβολής του για 15 ημέρες από όλες τις συνεδριάσεις, θα του επιβληθεί μείωση της βουλευτικής του αποζημίωσης κατά 50%, όπως προβλέπει σήμερα ο Κανονισμός της Βουλής.

Φλώρος: «Φέρθηκα απολύτως λάθος» – Ελεύθερος και να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50μ. 

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κώστας Φλώρος μετά την απολογία του για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο. Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων: «Φέρθηκα απολύτως λάθος».




 

Όπως εξήγησε η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή, ο μόνος περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε λόγω της ιδιότητάς του, αυτής του μέλους του Κοινβουλίου, είναι να μην πλησιάζει πέρα των 50 μέτρων τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.




 

«Ο κύριος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος. Δεν επιβλήθηκε κάποιος τυπικός περιοριστικός όρος. Επειδή όμως είναι εν ενεργεία βουλευτές, του επιβλήθηκε ο όρος να μην πλησιάζει τον Κύριο Γραμμένο στα 50 μέτρα» ανέφερε η δικηγόρος.

«Ως γιος εκείνη την στιγμή και ορμώμενος από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά» δήλωσε για το απαράδεκτο συμβάν στην Βουλή, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Φλώρος.

«Όμως, έπραξα απολύτως λάθος. Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή στους χώρους του Κοινοβουλίου» πρόσθεσε.

Ο πατέρας του Κώστα Φλώρου επισήμανε, με την σειρά του: «Η Δικαιοσύνη έκανε αμερόληπτα την δουλειά της. Λυπάμαι για τον κύριο Τασούλα που πήρε μια τέτοια απόφαση».




 

Δείτε επίσης:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This