Στα «κάγκελα» οι δήμαρχοι για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Must Read

Ξεσηκώθηκαν οι δήμαρχοι της χώρας, τόσο αυτοί που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από άλλα κόμματα, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία τους στην εφαρμογή του μέτρου (ΠΝΠ 20/4/2015) για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Πάνω από 70 δήμοι της χώρας μάλιστα, έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της απόφασης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το θέμα της μεταφοράς των αποθεματικών των δήμων στην ΤτΕ εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο α’ αντιπρόεδρος του οργάνου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ζήτησε να μη μεταφερθούν οι όποιοι διαθέσιμοι πόροι στην Τράπεζα της Ελλάδος για να επενδυθούν σε ρέπος. Σημείωσε μάλιστα ότι η κεντρική εξουσία επαναφέρει το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων, με εξαιρετικά δυσμενείς όρους για την Αυτοδιοίκηση.

Δείτε επίσης: Τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Λαγκάρντ! Στο επίκεντρο η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα

Οι αιρετοί φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκαν από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία, όπως αποδεικνύεται, ακολούθησε τα χνάρια της προηγούμενης, αφού με εγκύκλιο (95/2019) του υφυπουργού Εσωτερικών Θόδωρου Λιβάνιου ζητήθηκε από τους επτά νέους δήμους που συστάθηκαν στις αρχές του 2019 (με το Ν.4600) να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο έληξε η παράταση που είχε δοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απόπειρα για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ άρχισε την άνοιξη του 2015, όταν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες κλήθηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) να παραδώσουν «αμελλητί» τα ταμειακά διαθέσιμα, για να εξασφαλιστεί η ταμειακή επάρκεια του ελληνικού κράτους, συνεχίστηκε το 2017 και φαίνεται ότι ολοκληρώνεται σήμερα με την εφαρμογή του μέτρου που ζητά η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This