Φάμελλος σε Μητσοτάκη: θα δεχθείτε Προανακριτική για τα Τέμπη;

Must Read

Το θέμα των Τεμπών έθεσε εξ αρχής ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν θα δεχθεί την προκαταρκτική επιτροπή που θα προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Υπενθυμίζεται ότι χθες έφτασε η δικογραφία για το μπάζωμα που αφορά 4 υπουργούς: Χρήστο Τριαντόπουλο, Θανάση Πλεύρη, Ζωή Ράπτη, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

«Η επικαιρότητα δεν περιμένει και την ίδια ημέρα σας θέτει και άλλα σκληρά και αναπάντητα ερωτήματα, όπως το εάν θα συνεχίσετε τη συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών, μετά τη νέα δικογραφία που ήρθε στη Βουλή, όπως και τη συγκάλυψη που κάνετε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο της διαρροής και παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος.

Β. Κόκκαλης: Πλέον το μπάζωμα δεν είναι fake news

Λίγο νωρίτερα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του επεσήμανε ότι το μπάζωμα και με τη βούλα της Δικαιοσύνης δεν είναι fake news, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. «

Μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή ήρθε η δικογραφία η οποία αφορά τον Χρ. Τριαντόπουλο και τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης. Δεν είναι πλέον fake news. Είναι γεγονός και με εισαγγελική σφραγίδα το μπάζωμα και η αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων του τόπου του εγκλήματος», είπε και κατέληξε: «Αναμένοντας την εισαγγελική έρευνα θα προχωρήσουμε στην πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Όλα στο φως!».

Φάμελλος: Αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη ο Μητσοτάκης. Πιστεύετε στη μείωση του ΦΠΑ;

Το πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε στην κοινωνία είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του, που είναι να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και περισσότεροι, υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Η αλήθεια είναι ότι εσείς ευθύνεστε για το ακραίο κύμα ακρίβειας», τόνισε και δήλωσε: «σήμερα εσείς είστε ο απολογούμενος, εσείς είστε ο ελεγχόμενος».

«Μας απομακρύνετε από την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και από την άλλη προσπαθείτε να εγκλωβίσετε τους ψηφοφόρους με διλήμματα σταθερότητας και όχι με θετικά αποτελέσματα της πολιτικής σας που δεν υπάρχουν», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος και συνέχισε: «Σας υπενθυμίζω ότι το ίδιο ακριβώς δίλημμα «Σταθερότητα ή νέες περιπέτειες» έθετε και ο Α. Σαμαράς στις ευρωεκλογές του 2014. Και γνωρίζετε πολύ καλά τα αποτελέσματα. Βάλατε το δίλημμα της αποσταθεροποίησης, γιατί φοβάστε τη δική σας αποσταθεροποίηση, η οποία θα είναι προς το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».

Είμαστε πρωταθλητές στα υπερκέρδη και στον πληθωρισμό απληστίας

Ο Σ. Φάμελλος έθεσε 4 ερωτήματα για την ακρίβεια:

1. Για ποιο λόγο η Ελλάδα είναι δεύτερη από το τέλος στην αγοραστική δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μας φτάνει σιγά σιγά και η τελευταία Βουλγαρία.

2. Γιατί έχουμε το δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μετά τη Μάλτα; Δεν είναι δυνατόν να έχουν ακριβότερα τα προϊόντα οι πολυεθνικές μόνο στην Ελλάδα. Και εφόσον πολλά από τα προϊόντα είναι εγχώριας παραγωγής και είναι πιο ακριβά εδώ από ότι στην Ευρώπη!

3. Γιατί δεν φορολογείτε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και της ενέργειας, ενώ η Ευρώπη ζητάει τη φορολόγησή τους. Και αυτά είναι πολλά δισεκατομμύρια το χρόνο!

4. Και για ποιο λόγο δεν μειώνετε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, εφόσον το προτείνει και η Κομισιόν με την εργαλειοθήκη της το 2021

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη αν πιστεύει ότι μπορεί η μείωση των φόρων να οδηγήσει σε μείωση των τιμών. «Είμαστε πρωταθλητές στα υπερκέρδη και στον πληθωρισμό απληστίας! Δηλαδή στην ακρίβεια που δημιουργεί η ασυδοσία της υψηλής κερδοφορίας, του άδικου πλουτισμού των ολιγοπωλίων! Και δυστυχώς αυτό έγινε ακόμα και μέσα στην ενεργειακή κρίση. Η αύξηση των κερδών έχει ξεπεράσει τον πληθωρισμό και φυσικά κατά πολύ τις αυξήσεις μισθών. Είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση πραγματικών κερδών στην Ευρώπη το 2023. Ρεκόρ κερδοφορίας και ρεκόρ 15ετίας και στη διανομή μερισμάτων – με το 80% να αφορά μόλις 7 εταιρείες. Υπερδιπλασιασμός μερισμάτων τη διετία 2022-2023! Το αμφισβητείτε;», ρώτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «αυτά τα μερίσματα φορολογούνται με επιλογή σας μόνο με 5%, όταν και ο ΟΟΣΑ ζητά αυτό το ποσοστό να αυξηθεί για να ελαφρυνθεί η μεσαία τάξη».

Ο Σ. Φάμελλος απάντησε και στην επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορείτε να αλλάξετε την ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η κυβέρνηση που επανέφερε τη δημοσιονομική σταθερότητα, Τους θετικούς ρυθμούς, τα χαμηλά επιτόκια, πάνω στα οποία εσείς τώρα κάνετε πλιάτσικο. Και αυτό το έχουν παραδεχτεί και κορυφαία στελέχη της δικής σας ευρωομάδας όπως η κυρία Μέρκελ και προφανώς ο πρόεδρος Γιούνκερ. Εσείς ήσασταν στο κόμμα και στην κυβέρνηση που χρεωκόπησε την πατρίδα μας», τόνισε. Απάντησε ακόμη και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι στην πολιτική κάνεις συμμαχίες, «δεν κάνεις μόνο ειρωνεία».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This