Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Θα προσληφθούν 2.858 άτομα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την πρόσληψη 2.858 μόνιμων υπαλλήλων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσα στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, καθώς και την παράταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσε από τα Τρίκαλα ο πρωθυπουργός.

Σε συνάντηση που είχε με εργαζομένους τούς ευχαρίστησε για την προσφορά τους και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό.

Και αυτό, όπως επισήμανε, όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει και ένα πρόσθετο προσόν: «Τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής. Γι’ αυτό και η «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί προτεραιότητά μας».

Δείτε επίσης: To νέο ασφαλιστικό φέρνει αυξήσεις ως 200 ευρώ στις συντάξεις! Ποιοι θα τις πάρουν – Τι θα γίνει με την 13η σύνταξη 

Σε ένα γεμάτο διήμερο στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε το Σάββατο από τη Λάρισα ότι «η πατρίδα μας ξαναγίνεται αυτοδύναμη, η οικονομία επιστρέφει σε ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης και με αυτόν τον τρόπο θα πορευτούμε και το 2020 με σκληρή δουλειά».

Στην περιοδεία του στο κέντρο της Λάρισας και αφού είχαν προηγηθεί επισκέψεις του στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Νεάπολη Λάρισας και στην τοπική ΝΟΔΕ, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο, υποσχέθηκε: «Δεν θα πατήσουμε φρένο, αλλά γκάζι στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν».

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Θεσσαλία επισκεπτόμενος το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, όπου δοκίμασε μέλι, συνομίλησε με πολίτες, έβγαλε μαζί τους πρόθυμα φωτογραφίες και ήπιε έναν καφέ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την προηγούμενη ημέρα είχε ανακοινώσει ότι επείγουσα κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των φραγμάτων της Μεσοχώρας, το 2022, και της Συκιάς, ώστε να καταστεί εφικτή η μεταφορά 200.000.000 κυβικών μέτρων νερού ετησίως στον Θεσσαλικό Κάμπο από τον Αχελώο ποταμό.

Η ποσότητα αυτή, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θα προέρχεται από τις πλεονάζουσες ποσότητες νερού από τα πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς, δηλαδή, να υπάρχει κίνδυνος αρνητικών συνεπειών στο περιβάλλον και στα οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής. Οι πλεονάζουσες ποσότητες νερού που δεν αξιοποιούνται ανέρχονται σε 600.000.000 κυβικά μέτρα ετησίως.

Αναφορικά με τον οδικό άξονα Ε-65, είπε ότι η σύνδεση του βόρειου τμήματος με την Εγνατία «θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να επιλυθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον χριστουγεννιάτικο Μύλο των Ξωτικών, που αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, και περιηγήθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ