Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ: Οι πρώτες «μπηχτές» στον Ανδρουλάκη

Τίθεται ανοιχτά θέμα ηγεσίας

Must Read

Πριν ακόμη κάνει δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, άρχισαν τα όργανα.

Και αυτό γιατί ήταν ο ίδιος που δήλωνε πως θα ήταν πολιτική αποτυχία αν το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιρνε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι τεταμένο, με τον εξ απορρήτων του Ανδρουλάκη, γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο, να βρίσκεται στην πέμπτη θέση, πίσω από Νίκο Παπανδρέου, Γιάννη Μανιάτη, Σάκη Αρναούτογλου και Φίλιππο Σαχινίδη.

Κορυφαία στελέχη και βουλευτές εμφανίστηκαν δυσαρεστημένα. Ο Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στην πρωτοφανή αποχή μίλησε για «όρια του επικίνδυνου», για τη μεγάλη πτώση της ΝΔ, αλλά παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του, παρά το γεγονός ότι ο Κασσελάκης έδειξε τα όρια του lifestyle politics. «Ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα», ανέφερε με νόημα.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι «δεν πετύχαμε το πολιτικό και εκλογικό μας στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι κεντροαριστερός ούτε προοδευτικός, είναι κάτι διαφορετικό, άρα δεν μπορούν να ληφθούν πρωτοβουλίες μέσω αυτού. Θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα» και σημείωσε πως παραμένει το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων.

Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε με νόημα: «Για να μπορέσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση και αποτίμηση πρέπει να το συγκρίνουμε με τον στόχο που είχαμε θέσει και ο στόχος που είχαμε, και ο πρόεδρός μας και εμείς, είναι ότι θέλαμε να είχαμε τη δεύτερη θέση και ισχυροποίηση του ποσοστού μας. Όσον αφορά το ζήτημα της δεύτερης θέσης, δυστυχώς, είναι κάτι που δεν επετεύχθη. Όσον αφορά την ισχυροποίηση του ποσοστού μας, έχουμε μια σταθεροποίηση και μία άνοδο, έστω και αν είναι μικρή».

Σημείωσε ότι «είτε τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά είτε ήταν μέτρια είτε κακά, ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ και όλα τα δημοκρατικά, οφείλουν να συζητήσουν. Οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο, ποια ήταν η στρατηγική μας».

Έθεσε ουσιαστικά και θέμα ηγεσίας λέγοντας: «Όλα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Θα τα συζητήσουμε στα όργανα».




Ο δε Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά απέχει από τους στόχους και τις προσδοκίες που είχαν τεθεί, σχολιάζοντας πως πρέπει να γίνει ανοικτή πολιτική συζήτηση και για την αποτίμηση του αποτελέσματος και για τις κινήσεις της επόμενης ημέρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This