Εμμονή κατά του Παπαγγελόπουλου – Θα «ξεσκεπάσουν» ή θα «καλύψουν» τους προστατευόμενους μάρτυρες;

Must Read

Η εμμονική υστερία της κυβέρνησης να καθίσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο εδώλιο για τη σκευωρία που δήθεν έστησε εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του στην υπόθεση Novartis, σε συνδυασμό με την έλλειψη οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου σε βάρος του, πυροδότησε την πανικόβλητη και αλλοπρόσαλλη αντίδραση της Ν.Δ., που ζητεί, επίσημα πλέον, τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές διαρροές και επικαλούμενη τις καταθέσεις του Παναγιώτη Αθανασίου και της Γεωργίας Τσατάνη, η κυβερνώσα παράταξη έθεσε επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής την «αναβάθμιση», όπως την αποκάλεσαν «γαλάζια» χείλη, του κατηγορητηρίου και για νέα αδικήματα, όπως αυτό της εκβίασης και της κατάχρησης εξουσίας.

Οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενώ ομιχλώδης παραμένει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς δεν έχει υπάρξει ανάλογο αίτημα στο παρελθόν. Πιθανότατα, ωστόσο, να ζητηθεί και νέα απόφαση της Ολομέλειας.

Η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε ομοφώνως την άμεση κλήση των προστατευόμενων μαρτύρων «Κελέση» και «Σαράφη», ικανοποιώντας τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ., που επί μήνες επιχειρούν να «βγάλουν την κουκούλα», όπως απειλούν, των μαρτύρων.

Δείτε επίσης: Η Βασιλική Θάνου εξέθεσε και τον Άδωνι Γεωργιάδη για τους ψευδείς ισχυρισμούς της Τσατάνη!

Τελικά, συμφωνήθηκε η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει κατ’ αναλογία της κατάθεσης των «δύο» στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Αυτό σημαίνει ότι ειδικό κλιμάκιο της Προανακριτικής, αποτελούμενο από το προεδρείο και τους εισηγητές των κομμάτων, θα μεταβεί σε έναν χώρο, εκτός Κοινοβουλίου, όπου και θα ληφθούν οι καταθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οριστική απόφαση για τον τρόπο κατάθεσής τους θα ληφθεί τη Δευτέρα. Άλλωστε, έμπειροι κοινοβουλευτικοί δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να προσέλθουν οι δύο μάρτυρες στη Βουλή -έστω και ινκόγκνιτο- και να καταθέσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μια τέτοια λύση θα εξυπηρετούσε τις επιδιώξεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ., όπως και το επικοινωνιακό σόου που θέλουν να στήσουν. Άγνωστο παραμένει ακόμη το εάν οι μάρτυρες θα έχουν κάλυψη μέσω αλλοίωσης της φωνής και των χαρακτηριστικών του προσώπου τους.

Την ίδια ώρα η Προανακριτική απέρριψε κατά πλειοψηφία το παράλογο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής να κληθεί ως ύποπτη η Ελένη Τουλουπάκη, μια εξέλιξη που απομόνωσε πλήρως το κόμμα, καθώς άπαντες καταψήφισαν. Επέμεινε, ωστόσο, στο αίτημα, ενώ προέβη και σε αήθη επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Διαφθοράς, σχολιάζοντας: «Τι φοβάται και ποιους προσπαθεί να καλύψει η κυρία Τουλουπάκη πέραν του εαυτού της;» Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, μίλησε για «κατάπτυστη» και «ρεβανσιστική» πρόταση, ενώ ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι παρεξηγήθηκε στην περασμένη συνεδρίαση.

Η Προανακριτική αποφάσισε και ποιοι μάρτυρες θα καταθέσουν στη συνέχεια. Η αντιεισαγγελέας Εφετών, Ευγενία Κυβέλου, θα καταθέσει τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και έπειτα, μεταξύ άλλων, οι: Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ελένη Τουλουπάκη, Μαρία Παπασπύρου, Ξένη Δημητρίου, Γιάννα Παπαδάκου και στο τέλος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Όπως αναμενόταν, όλα δείχνουν ότι δεν θα ζητηθεί νέα παράταση των εργασιών της Προανακριτικής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «φαστ τρακ» διαδικασίες για την επίσπευση του έργου της επιτροπής ελλείψει στοιχείων.

Δείτε επίσης: Νέο σχέδιο αστυνόμευσης στα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ φεύγουν – «Πάνθηρες», αστυνομικοί σκύλοι και drones αναλαμβάνουν δράση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This