«Αυτογκόλ» από τα μέλη της Προανακριτικής – Ποινικό αδίκημα η διαρροή των απορρήτων του FBI

Must Read

Διαρροή στοιχείων από τα απόρρητα έγγραφα του FBI, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Novartis, αποκαλύπτει η αλληλογραφία μεταξύ της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και των εισαγγελικών Αρχών, με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, να ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος έχει τα επίμαχα έγγραφα διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, τα οποία εδώ και ημέρες ζητούν επίμονα από τους εισαγγελείς να τους διαβιβάσουν τα έγγραφα των Αμερικανών για την υπόθεση, έβαλαν «αυτογκόλ», καθώς σε νέα επιστολή τους προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, που εστάλη την Τέταρτη, παραδέχονται πως έχουν στοιχεία από τα απόρρητα έγγραφα – αν όχι και αντίγραφα των ίδιων! Κι αυτό καθώς τα ζητούν ένα προς ένα, με τους αριθμούς πρωτοκόλλου που φέρουν καθώς και τις ημερομηνίες τους, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το πώς έχουν περιέλθει σε γνώση τους τα στοιχεία αυτά, αφού πρόκειται για έγγραφα που φυλάσσονται σαν κόρην οφθαλμού από τις εισαγγελικές Αρχές!

Συγκεκριμένα, πρόσβαση στο περιεχόμενο των επίμαχων αρχείων του FBI είχαν μόνο οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, στους οποίους και διαβιβάστηκαν από τις αμερικανικές Αρχές στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής. Τόσο ο αριθμητικός προσδιορισμός τους (6 συνολικά), όμως, όσο και η αναφορά στους αριθμούς πρωτοκόλλου που έχουν από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής οδηγούν στην αυτονόητη διαπίστωση πως τα απόρρητα έγγραφα έχουν διαρρεύσει.

Μάλιστα, στο απαντητικό της έγγραφο προς την επιτροπή, το οποίο κοινοποιεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η κυρία Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Δείτε επίσης: Ο «Σαράφης» έδωσε τον Παπασταύρου για τις επαφές του με τον Φρουζή 

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να επισημαίνει ακόμη μία φορά προς την επιτροπή ότι δεν είναι δυνατή η διαβίβαση των εγγράφων χωρίς την έγκριση του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών, ενώ τονίζει πως η χώρα δεσμεύεται από τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι ψευδέστατοι ισχυρισμοί του Σάμπυ Μιωνή «υπογεγραμμένοι» από τον ίδιο! (όλα τα έγγραφα)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This