Σάββατο 19/6/2021

Μέτρα για ενίσχυση του 1135 – Καταγγελία-σοκ στο newsbreak.gr για αναμονή σχεδόν μία ώρας!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες, των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, και τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωσή τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία, όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Σταματούν, επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία, ενώ ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο, δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας «1135», έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους, για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Συζητήθηκε, επίσης, η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929, οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ο Άδωνις επιτρέπει στην αισχροκέρδεια να κάνει… πάρτι εν μέσω κορωνοϊού

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από αύριο, θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Καταγγελία αγανακτισμένου πολίτη για το «1135»

Ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωνε την επικείμενη στελέχωση της υπηρεσίας «1135» με έξτρα προσωπικό, στο Newsbreak.gr έφτανε καταγγελία-διαμαρτυρία αγανακτισμένου πολίτη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, διαπίστωσε πως η επικοινωνία με τον εν λόγω αριθμό είναι, πρακτικά, αδύνατη.

Διαβάστε τη διαμαρτυρία του:
«EΠEIΓOYΣA ΔIAMAPTYPIA :
H ΓPAMMH ΠΛHPOΦOPIΩN 1135 TOY EOΔY ΓIA TON KOPΩNAIO
EXEI ANAMONH 45 ΛEΠTA KAI H EΠIKOINΩNIA EINAI ΣTO TEΛOΣ AΔYNATH .
TOΣO TA ΠIΘANA KPOYΣMATA OΣO K ΣOBAPOTATA ΠEPIΣTATIKA ΠOY XPEIAΣTHKAN MEΘ ΔEN KATAΦEPAN NA EΠIKOINΩNHΣOYN KAI MA ΠAPOYN KATEYΘYNΣEIΣ. YΠAPXEI AΠOΛYTH ANAΓKH ΣTEΛEXΩΣHΣ TOY THΛEΦΩNIKOY KENTPOY H ΔHMIOYPΓIA NEAΣ ΓPAMMHΣ EΠEIΓONTΩN ΠEPIΣTATIKΩN.
H ANHΣYXITIKH AYTH KATAΣTAΣH OΔHΓEI ΣE ΠANIKO KAI ΣE MAZIKH ΠPOΣEΛEYΣH ME IΔIΩTIKA MEΣA ΣTA NOΣOKOMEIA ANAΦOPAΣ KAΘΩΣ ΔEN YΠAPXEI EΠIΣHMH ΠΛHPOΦOPHΣH KAI KPATIKH APΩΓH!»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ