Τι πρότεινε η Ελληνική Λύση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Must Read

Επικοινωνία μέσω Skype είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε, μεταξύ άλλων, την καταβολή επιπρόσθετων επιδομάτων σε εργαζομένους που δουλεύουν για όλους εμάς αυτή την περίοδο (γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, εργαζόμενους στην καθαριότητα), καθώς και την επ’ αόριστο αναστολή των πλειστηριασμών σε τράπεζες και σύσταση στις εισπρακτικές εταιρίες, να μην παρενοχλούν τους οφειλέτες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Ακόμη, τη μείωση κατά 50% του ΦΠΑ παντού, μέχρι τέλους της επιδημίας, για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά και τη στήριξη της ρευστότητας με την αναβολή πληρωμής φόρων των επιχειρήσεων, καταβολή αποζημίωσης για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στις επιχειρήσεις και την ταχύτερη προώθηση των φακέλων ΕΣΠΑ.

Κλείσιμο τελωνείου και ανοιχτά διόδια

Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε στον πρωθυπουργό, να εξετάσει την κάλυψη του μισθολογικού κόστους από το κράτος, μέτρο που όπως υποστήριξε, εφαρμόζεται για στην Ολλανδία για 27.000 επιχειρήσεις, αλλά και το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων και την διενέργεια ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας στα φαρμακεία.

Αναφορικά με τους ελέγχους στα σύνορα, πρότεινε στον πρωθυπουργό, για την ενίσχυση τους, να διατεθούν τα οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα τύπου GSS- 300, τα οποία έχουν κατασχεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και μένουν στις αποθήκες του Πειραιά αναξιοποίητα.

Διαβάστε επίσης: Ο Αλέξης Τσίπρας το γιορτάζει και τραγουδάει την… «Ρόζα» του Μητροπάνου (video)

Πρότεινε ακόμη, την ελεύθερη διέλευση στα διόδια, όσο διαρκεί η υγειονομική και οικονομική κρίση, ενώ έθεσε το θέμα των αστυνομικών και στρατιωτικών που υπηρετούν στα νησιά, καθώς, ύστερα από τη νέα Κ.Υ.Α που επιβάλει το κλείσιμο ξενοδοχειακών μονάδων και διαθέσιμων δωματίων, βρίσκονται χωρίς κατάλυμα.

Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε έλεγχο για τη διαπίστωση του κλεισίματος των παράνομων τζαμιών, και τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί συγκέντρωση και πορεία που έχει εξαγγείλει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τις 21 Μαρτίου.

Ανέφερε, τέλος, στον πρωθυπουργό την υπόσχεση του υπουργού Ανάπτυξης, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Λύσης, για νομοθετική παρέμβαση, ώστε να καταστεί δυνατή η εισαγωγή μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This