Δευτέρα 21/6/2021

Τι πρότεινε η Ελληνική Λύση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Επικοινωνία μέσω Skype είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε, μεταξύ άλλων, την καταβολή επιπρόσθετων επιδομάτων σε εργαζομένους που δουλεύουν για όλους εμάς αυτή την περίοδο (γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, εργαζόμενους στην καθαριότητα), καθώς και την επ’ αόριστο αναστολή των πλειστηριασμών σε τράπεζες και σύσταση στις εισπρακτικές εταιρίες, να μην παρενοχλούν τους οφειλέτες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Ακόμη, τη μείωση κατά 50% του ΦΠΑ παντού, μέχρι τέλους της επιδημίας, για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά και τη στήριξη της ρευστότητας με την αναβολή πληρωμής φόρων των επιχειρήσεων, καταβολή αποζημίωσης για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στις επιχειρήσεις και την ταχύτερη προώθηση των φακέλων ΕΣΠΑ.

Κλείσιμο τελωνείου και ανοιχτά διόδια

Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε στον πρωθυπουργό, να εξετάσει την κάλυψη του μισθολογικού κόστους από το κράτος, μέτρο που όπως υποστήριξε, εφαρμόζεται για στην Ολλανδία για 27.000 επιχειρήσεις, αλλά και το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων και την διενέργεια ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας στα φαρμακεία.

Αναφορικά με τους ελέγχους στα σύνορα, πρότεινε στον πρωθυπουργό, για την ενίσχυση τους, να διατεθούν τα οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα τύπου GSS- 300, τα οποία έχουν κατασχεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και μένουν στις αποθήκες του Πειραιά αναξιοποίητα.

Διαβάστε επίσης: Ο Αλέξης Τσίπρας το γιορτάζει και τραγουδάει την… «Ρόζα» του Μητροπάνου (video)

Πρότεινε ακόμη, την ελεύθερη διέλευση στα διόδια, όσο διαρκεί η υγειονομική και οικονομική κρίση, ενώ έθεσε το θέμα των αστυνομικών και στρατιωτικών που υπηρετούν στα νησιά, καθώς, ύστερα από τη νέα Κ.Υ.Α που επιβάλει το κλείσιμο ξενοδοχειακών μονάδων και διαθέσιμων δωματίων, βρίσκονται χωρίς κατάλυμα.

Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε έλεγχο για τη διαπίστωση του κλεισίματος των παράνομων τζαμιών, και τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί συγκέντρωση και πορεία που έχει εξαγγείλει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τις 21 Μαρτίου.

Ανέφερε, τέλος, στον πρωθυπουργό την υπόσχεση του υπουργού Ανάπτυξης, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Λύσης, για νομοθετική παρέμβαση, ώστε να καταστεί δυνατή η εισαγωγή μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ