Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Νέα μέτρα από αύριο: Κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές το Σάββατο και μετακίνηση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του από τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την πορεία της κατάστασης και του αριθμού των κρουσμάτων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές.

Επιπλέον, απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, ενώ από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους.
Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση.

Επιπλέον, από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς πωλητές, ενώ στα σούπερ μάρκετ η απόσταση πλέον θα είναι ένα άτομο ανά 15 τ.μ. πλέον αντί για 10 τ.μ. που ίσχυε μέχρι τώρα.

Δείτε επίσης: Υπουργός Εσωτερικών: «Μείνετε μακριά από τα χωριά. Εκεί είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός στις ευπαθείς ομάδες»

Επίσης, θα υπάρξει αναστολή επισκέψεων στις φυλακές, στις άδειες κρατουμένων και στις μεταγωγές με εξαίρεση η επίκληση ειδικών λόγων.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε για ακόμα μια φορά συστάσεις να μην κυκλοφορεί ο κόσμος έξω, εκτός από από συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ ανέφερε ότι για υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων το πρόστιμο θα είναι 1000 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ