Άλλη μια «κωλοτούμπα» Άδωνι! Τα.. μαζεύει για την αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών

Must Read

Κατώτερος των περιστάσεων και καλλιτέχνης της κωλοτούμπας αποδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ζήτημα των εισπρακτικών εταιριών. Μπορεί την Πέμπτη να προανήγγειλε την αναστολή της λειτουργίας τους, την Παρασκευή όμως άλλαξε γνώμη, υποχωρώντας ουσιαστικά στις πιέσεις των εισπρακτικών εταιριών και των δικηγορικών γραφείων.
Όπως είπε, επήλθε συμφωνία να μη γίνονται οχλήσεις στους δανειολήπτες που πλήττονται από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού. Στους άλλους μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν! Λες και αυτοί δεν έχουν πρόβλημα!

«Σε κάθε περίπτωση, όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, όμως, κρύβεται η μεγάλη «τρύπα» της συμφωνίας. Γιατί είναι αδύνατον να γνωρίζουν οι εισπρακτικές εταιρίες εκ των προτέρων ποιος πλήττεται και ποιος όχι. Εδώ ακόμα δεν γνωρίζει η ίδια η κυβέρνηση ποιοι ακριβώς είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ, οι οποίοι και θα προστατεύονται από τις οχλήσεις των εισπρακτικών.

Κενά και στην επιλογή των τραπεζών

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εισπρακτικές εταιρίες και τα δικηγορικά γραφεία θα τηλεφωνήσουν σε όλους τους πολίτες που έχουν οφειλές είτε ανήκουν στις πληττόμενες ομάδες είτε όχι. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κάποιος πόσο λανθασμένη είναι η προσέγγιση του υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε μάλλον με ασπιρίνες μοιάζουν. «Τόσο οι εισπρακτικές εταιρίες όσο και οι δικηγορικές εταιρίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν οι καταγγελίες περί συνεχών οχλήσεων συνεχιστούν, αυτή η συμφωνία δεν θα ισχύσει και θα προχωρήσουμε σε ακόμα δραστικότερα μέτρα» προειδοποίησε κατά τα άλλα ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν έχω κάνει καμία κωλοτούμπα, αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς» (video)

Πολλά κενά, όμως, προκύπτουν και στην επιλογή των τραπεζών να ενισχύσουν μόνο τους ενήμερους δανειολήπτες. Όσοι, λοιπόν, έχουν «κόκκινα» δάνεια και δεν μπόρεσαν λόγω αδυναμίας να τα ρυθμίσουν θα βρεθούν εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης στο έλεος των τραπεζών, βλέποντας τις δόσεις να τρέχουν κανονικά και τους τόκους να φουσκώνουν ακόμα περισσότερο τον δυσβάστακτο λογαριασμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα προσφέρεται με ένα τηλεφώνημα σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ τρίμηνη αναστολή πληρωμής των πάσης φύσεως χρεών τους. Όσοι δε το επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν στην παρούσα συγκυρία ευνοϊκότερες απ’ ό,τι στο παρελθόν εξατομικευμένες λύσεις ρύθμισης των χρεών τους. Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να καλέσει όσους δεν έχουν πληγεί από την παρούσα οικονομική κρίση να συνεχίσουν κανονικά να πληρώνουν τις δόσεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This