Δευτέρα 21/6/2021

Ο Μιχάλης Κατρίνης «στείνει στον τοίχο» τον Άδωνι για τις εισπρακτικές

Λαλίστατος όταν κανείς δεν τον χρειάζεται, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή… της δημοσιότητας την ώρα που ο τόπος με όλες του τις δυνάμεις δίνει τη δίδυμη μάχη προκειμένου να αποκρούσει αφενός την τουρκική απειλή στην εθνική περίμετρο κι αφετέρου τον αόρατο υγειονομικό εχθρό εντός συνόρων.

Την περασμένη εβδομάδα από τα κανάλια, όπου συνηθίζει να δίνει τους αγώνες του -μια και οι μπουλντόζες στο Ελληνικό δουλεύουν μέρα νύχτα…-, ανακοίνωσε με το υπερφίαλο ύφος του ότι «κλείνουν από σήμερα» οι εισπρακτικές εταιρίες. Έσπευσε, μάλιστα, να εξηγήσει: «Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων». Με το ίδιο… αδιαπραγμάτευτο και πληκτικά διδακτικό ύφος, μάλιστα, συμπλήρωσε: «Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες».

Είναι άραγε έτσι; Γιατί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης Μιχάλης Κατρίνης εκθέτει άγρια τον προπέτη υπουργό, οποίος με βάση την καταγγελία του στελέχους των «πρασίνων» εμφανίζεται να λέει σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία φθηνά ψέματα. Ο βουλευτής αναφέρει συγκεκριμένα ότι παρά τις τηλεοπτικές δηλώσεις Γεωργιάδη, οι εισπρακτικές όχι μόνο δεν έβαλαν λουκέτο, αλλά συνεχίζουν το αντικοινωνικό έργο τους και ζητεί να μπει επιτέλους λουκέτο σε δηλώσεις τύπου Γεωργιάδη, οι οποίες δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Η χώρα σε αμόκ αλλά η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν χάνει ευκαιρία για διαφήμιση

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Παρά τις τηλεοπτικές “διαβεβαιώσεις” του κ. Γεωργιάδη, οι εισπρακτικές εταιρίες συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να πιέζουν τους Έλληνες πολίτες -ακόμη και μακροχρόνια άνεργους- για την εξόφληση “κόκκινων” δανείων. Πιέζουν με όπλο τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την οποία η κυβέρνηση δεν αποφασίζει να παρατείνει για λίγους μήνες. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μέσα στην κρίση πρέπει να σταματήσει. Ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους. Η ένταση των τηλεφωνημάτων από τις εισπρακτικές, εκτελώντας τις εντολές των τραπεζών και των funds, εκθέτει την κυβέρνηση και ενισχύει την ανασφάλεια των πολιτών. Είναι ώρα να ληφθούν μέτρα, εδώ και τώρα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ