Πέμπτη 24/6/2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνει» την κυβέρνηση πως μοιράζει λεφτά στα golden boys των ΔΕΚΟ

Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για όλους. Όπως καταγγέλλει επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «μπορεί να μην έχει λεφτά, όπως δηλώνει, για δικηγόρους, μηχανικούς κ.ά., ούτε λεφτά για να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά, αλλά για όποιους θέλει “λεφτόδεντρα” υπάρχουν».

Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπαίνουν τα golden boys των ΔΕΚΟ, τα οποία, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, εισπράττουν σε καιρούς κρίσης ιλιγγιώδεις μισθούς. Με ερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτίνες του κόμματος Πέτη Πέρκα και Θεοδώρα Τζάκρη ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

• Στους φορείς ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ διπλασιάστηκαν οι αμοιβές των διοικητών τους και έγιναν 7.500 ευρώ τον μήνα (τα μισά ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ), ήτοι 90.000 ευρώ τον χρόνο.

• Μέλη Δ.Σ. αμείβονται με 400 ευρώ ανά συνεδρίαση, από 50 ευρώ που ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: H «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Πήρε πόντους στη μάχη κατά του ιού και τους έχασε με τα λεφτά στα κόμματα

• Διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ θα παίρνει 128.000 ευρώ ή 10.666 τον μήνα, και ο αναπληρωτής του 90.000 τον χρόνο με μπόνους από 15% έως 30% αναδρομικά, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ η αμοιβή ήταν 57.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή κάτω και από το ήμισυ.

• Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ θα εισπράττει 200.000 ευρώ τον χρόνο και μπόνους μέχρι 100.000 ευρώ, περίπου 25.000 ευρώ μηνιαίως.

• «Μου φαίνεται αδιανόητο, τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί από την Ε.Ε. στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε μια σειρά από κρίσιμους επαγγελματικούς κλάδους» σχολίασε, σε αντιδιαστολή σε σχετική ανάρτηση, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενους στους δικηγόρους και μηχανικούς κ.ά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ