Στη Βουλή σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κορωνοϊό και συμπληρωματικό Προϋπολογισμό στην «ατζέντα»

Must Read

Στη Βουλή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μιλήσει για τα μέτρα που η κυβέρνησή του έχει λάβει για τον κορωνοϊό, με αφορμή και την κατάθεση του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού.

Όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός, εκτιμάται πως θα αναφερθεί στην προσοχή που πρέπει να δείξει το σύνολο των πολιτών το επόμενο διάστημα, καθώς όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τον Απρίλιο θα κριθεί στην πράξη κατά πόσον θα εξαπλωθεί η πανδημία του Covid-19. Η έκταση της εξάπλωσης θα παίξει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και στις επιπτώσεις που θα έχει η υγειονομική κρίση στην οικονομία μας κατά τη διάρκειά της αλλά και την «επόμενη μέρα».

Γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός μέσω twitter καλούσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι και να μένουν ασφαλείς ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τις οποίες και παρέθεσε.

Επέκταση των προγραμμάτων τηλεϊατρικής

Το ζήτημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού τέθηκε και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την εξαιρετική συνεργασία και υπογράμμισε τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που, όπως σημείωσε, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Δείτε επίσης: Αισιόδοξη για τον τουρισμό η Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται να δώσει μάχη για τη… σωτηρία της Ε.Ε.!

Υπενθύμισε ότι θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτήν τη στιγμή να «κλοτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα», μιλώντας για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί και τόνισε ότι οι πολύ λίγοι που αποκλίνουν θα πρέπει να συνετιστούν, μη αποκλείοντας περαιτέρω μέτρα όταν παρατηρούνται φαινόμενα που δημιουργούν προβληματισμό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο στηρίζει δοκιμασμένα τους ευάλωτους ανθρώπους και εξυπηρετεί 75.000 πολίτες καθημερινά.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε ακόμη η επέκταση των προγραμμάτων τηλεϊατρικής, πάνω στη θετική εμπειρία που υπάρχει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου 80 γιατροί που συμμετείχαν δωρεάν στο πρόγραμμα απάντησαν σε 1.600 βιντεοκλήσεις πολιτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This