Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Η ηχηρή απάντηση του Δένδια εκνεύρισε τον Τσαβούσογλου που αποχώρησε πριν τελειώσει η σύνοδος του ΝΑΤΟ

Για μια ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν προκλητικός και κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ τα έβαλε με την Ελλάδα εξαπολύοντας ανυπόστατες κατηγορίες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Δένδια, ο οποίος ζήτησε τον λόγο και έδωσε ηχηρή απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- εξήγησε πως η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της, η οποία συνοδεύτηκε με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης. «Μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως: «Ολοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους».

Οι κουβέντες αυτές έκαναν έξαλλο τον Τσαβούσογλου που σηκώθηκε  από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ. Μάλιστα, ζήτησε να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ