Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πρόγραμμα 30 δις για την θωράκιση της οικονομίας

Ένα κοστολογημένο –όπως το χαρακτηρίζουν επίσημες πηγές της Κουμουνδούρου- πρόγραμμα μέτρων για τη θωράκιση της οικονομίας, της εργασίας και της κοινωνίας, θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ. Το συνολικό ύψος αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 15% του ΑΕΠ, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει την κυβέρνηση, «πέρα από πολιτικές αντιπαραθέσεις», να το υλοποιήσει, προκειμένου, όπως τονίζουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη «να μην χρειαστεί για δεύτερη φορά σε λίγα χρόνια (σ.σ: το κόμμα τους…) να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μιας νέας, ακόμα μεγαλύτερης υφεσιακής κρίσης».

Η προτροπή Τσίπρα στο οικονομικό επιτελείο του κόμματος, προσθέτουν, σε μια προσπάθεια να τονίσουν τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, ήταν «να καταρτιστεί σχέδιο μέτρων θωράκισης κοινωνίας και εργαζομένων, σαν να ήμασταν κυβέρνηση. Να προτείνουμε τα μέτρα που θα εφαρμόζαμε εμείς». Το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Μένουμε Όρθιοι: Συνεχίζουμε μετά την πανδημία. Μην μαζεύουμε πάλι συντρίμμια. Για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία» και θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους πρώην υπουργούς Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση και Νίκο Παππά στις 14.00 το μεσημέρι.

Καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ολιστικό και κοστολογημένο σχέδιο που κινείται εντός του ευρωπαϊκού μέσου όρου παρεμβάσεων ενίσχυσης και περιλαμβάνει τρεις πυλώνες δαπανών, για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, την άμεση ενίσχυσης επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών και, ένα ενισχυμένο πρόγραμμα τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με εγγυήσεις δανείων.

Δείτε επίσης: Ο κορωνοϊός θερίζει και ο Κατρούγκαλος… αναπολεί την Συμφωνία των Πρεσπών

«Εάν επιχειρηθούν εκ των υστέρων παρεμβάσεις, όπως λέει ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση, η ζημιά στην οικονομία, σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους θα είναι μη αναστρέψιμη και το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανηθεί στο μέλλον θα είναι πολλαπλάσιο» προειδοποιεί η Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει κατ’ επανάληψη σημειώσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας, θεωρούν ότι τα μέτρα Μητσοτάκη είναι ανεπαρκή κρίνοντας ότι 5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2,6% του ΑΕΠ, αποτελούν ένα «θλιβερό κλάσμα των γιγαντιαίων προγραμμάτων της υπόλοιπης Ευρωζώνης».

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, μετά το άρθρο του στη «Le Monde», όπου έκανε λόγο για ευρωομόλογο ακόμα και χωρίς Γερμανία- Ολλανδία, καλεί τώρα τους ηγέτες των κρατών που συνυπέγραψαν την επιστολή με την οποία στηρίζουν το ευρωομόλογο να μην αρκεστούν στην καταγραφή μιας διαφωνίας, αλλά «να είναι έτοιμοι να το επιβάλουν, είτε με τη Γερμανία είτε χωρίς αυτήν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ