Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Εφιάλτης η οικονομία

Must Read

Θετικά εξελίχθηκε και την εβδομάδα που πέρασε η μάχη κατά του κορωνοϊού σε ιατρικό επίπεδο. Συγκριτικά με τις άλλες χώρες ο απολογισμός σε διασωληνωμένους και νεκρούς παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ως αποτέλεσμα (και) των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Ωστόσο αρχίζουν και καταγράφονται βαριές παρενέργειες στους άλλους τομείς.

Καθώς μπαίνουμε μάλιστα στη Μεγάλη Εβδομάδα, η δοκιμασία για τους πιστούς γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, ενώ οι χειρισμοί επί του θέματος ήταν τραγελαφικοί. Η παράταση της καραντίνας -σε συνδυασμό με τη διεθνή εικόνα- δημιουργεί εφιάλτες και για την οικονομία. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει διαρκώς -αν και με ουκ ολίγα πισωγυρίσματα και αστοχίες- ενίσχυση της ρευστότητας και άλλα μέτρα, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τον «τοίχο» των δανειστών.

Η άρνησή τους να συμφωνήσουν για παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι χαρακτηριστική των προθέσεων, ενώ την ίδια ώρα ο (κομμένος στα μέτρα της Γερμανίας) συμβιβασμός στο Eurogroup δυσκολεύει κι άλλο την οξυγόνωση που χρειάζονται οικονομίες χωρών σαν τη δική μας στη μετά κορωνοϊό ζοφερή εποχή…Όπως κάθε βδομάδα η εφημερίδα «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση και της βάζει γενικό βαθμό 7

  •  (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Ενα μεγάλο «μπράβο» αξίζει στους αστυνομικούς που καθημερινά φυλάνε για ώρες ατελείωτες Θερμοπύλες σε διόδια, αεροδρόμια, λιμάνια, δομές, δρόμους, βάζοντας «φρένο» στους ασυνείδητους και πονηρούς που δεν τηρούν τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό. Η ηγεσία του υπουργείου το πιστώνεται…
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  •  (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Σιγή ιχθύος από το υπουργείο Εξωτερικών για την απίστευτη πρόκληση των Αλβανών και τις πρωτοφανείς διώξεις τους εναντίον της ελληνικής μειονότητας, επειδή τόλμησαν να υψώσουν σταυρό στη Χειμάρρα. Η αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης στην έμπρακτη προάσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας χρεώνεται στον Νίκο Δένδια, ο οποίος δεν είχε και… βαρύ πρόγραμμα την εβδομάδα.
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Η Ελλάδα υπερασπίζεται την επιχείρηση «ΙΡΙΝΙ» της Ε.Ε., καθώς -όπως επισημαίνει και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος- θα έχει εθνικά οφέλη. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, καθώς ανακύπτουν ερωτήματα, τόσο για τους μετανάστες που θα αποβιβάζονται στο λιμάνι της Κρήτης όσο και για το κόστος συμμετοχής της φρεγάτας, η οποία θα διατεθεί και περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Υπουργείο Εσωτερικών)
    Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ηγήθηκε της προσπάθειας εκπόνησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τη στήριξη των δήμων, που αντικαθιστά τον «Φιλόδημο», έχει διάρκεια έως το 2023 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ της προσπάθειας επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Οικονομικών)
    Εν μέσω των διαξιφισμών στο Eurogroup για το σχέδιο σωτηρίας της Ευρώπης, ο Χρήστος Σταϊκούρας άρχισε να μαζεύει χρήμα για να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας τον Μάιο και τον Ιούνιο. Για να δούμε και το αποτέλεσμα…
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, δεδομένου ότι ο Γιάννης Βρούτσης δεν έχει βάλει καμιά ρήτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μετά το πέρας της κρίσης. Ασχολείται με άλλα…
    ΒΑΘΜΟΣ: 2
  • (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Αυτή την εβδομάδα περιορίστηκαν τα περιττά δελτία Τύπου και οι πανηγυρικές ανακοινώσεις. Η ψηφιοποίηση -ειδικά στην εποχή τού «Μένουμε σπίτι»- μπορεί και πρέπει να προχωρήσει από τον Κυριάκο Πιερρακάκη (και) χωρίς τυμπανοκρουσίες.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ο μοναδικός υπουργός που συνεχίζει ακάθεκτος να… πανηγυρίζει ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις και αβεβαιότητες. Καταγγέλλει, μάλιστα, και όσους τολμούν να του υποδείξουν να περιορίσει τις φιέστες, Ωστόσο, αυτή τη βδομάδα παίρνει δυο βαθμούς παραπάνω ανακάλυψε τα κόλπα των Γερμανών και τους κατέκρινε.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Ο Αδωνις Γεωργιάδης τώρα διαπιστώνει ότι υπάρχουν κενά στα μέτρα στήριξης που μπορεί να ωφελήσουν επιτήδειους και να αφήσουν εκτός επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη κρατικής βοήθειας. Μόνο στα λόγια είναι καλός…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Ο Κώστας Καραμανλής ετοιμάζει σχέδιο μεγάλων έργων για την επόμενη ημέρα. Μέχρι τότε, πάντως, πρέπει να βγάλει άκρη και με τις απανωτές προσφυγές εργολάβων που έχουν μπλοκάρει όλα τα έργα.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Τουρισμού)
    Ασκήσεις επί χάρτου παραμένουν, προς το παρόν, τα μέτρα στήριξης του τουρισμού. Το voucher, που προανήγγειλε ο Χάρης Θεοχάρης, θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία, αρκεί να αποτελέσει κομμάτι ενός συνεκτικού πλαισίου ενίσχυσης. Αναμένουμε…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Επιτέλους… ενεργοποιήθηκε ο Μάκης Βορίδης! Ανακάλυψε τις ανατιμήσεις στην αγορά και, αντί να προσπαθήσει να ελέγξει την κατάσταση, ανακοίνωσε απλώς υψηλότερα πρόστιμα για παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων. Το θέμα είναι τι κάνετε με τους περίφημους ενδιάμεσους της αγοράς!
    ΒΑΘΜΟΣ: 2
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Κοντεύει να κλείσει μήνα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μόλις πριν από μερικά 24ωρα φρόντισε το υπουργείο να ζητήσει με εγκύκλιό του από τους διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν μέσα σε μόλις 48 ώρες τις ανάγκες σε εξοπλισμό που έχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές… Πάλι καλά, κυρία Κεραμέως, που δεν το κάνατε με τη λήξη της καραντίνας…
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Υγείας)
    Από τις 565 κλίνες ΜΕΘ που ήταν φέτος τον Φεβρουάριο σήμερα έχουμε 952, αύξηση κατά 68%. Από τις 4.824 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού που εγκρίθηκαν, οι 2.500 είναι στα νοσοκομεία. Ο Β. Κικίλιας είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Εξαιρετικά πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο παράτασης του δικαστικού έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του Κώστα Τσιάρα, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως το τέλος του μήνα, με γνώμονα τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Aσύλου και Μετανάστευσης)
    Δύσκολη εβδομάδα για τον Νότη Μηταράκη. Μπορεί οι ροές προς τα νησιά του Αιγαίου να μειώθηκαν αισθητά, όμως τα κρούσματα κορωνοϊού στους καταυλισμούς έφτασαν τα 28 και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που αυτά πολλαπλασιαστούν, είναι απολύτως απαραίτητο.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    «Ξεκρέμαστοι» μένουν αρκετοί εργαζόμενοι στον πολιτισμό, καθώς στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι. Αλήθεια, πώς θα επιβιώσουν, κυρία Μενδώνη, οι εκατοντάδες χορευτές, μουσικοί και οι τεχνικοί στο θέαμα; Αυτοί είναι… β’ διαλογής πολίτες;
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Εκεί που πηγαίναμε καλά, πέσαμε σε τυφώνα! Βυθίζεται η ακτοπλοΐα, δεν θα ‘χει τουρισμό το καλοκαίρι, πάει η κρουαζιέρα, φωνάζουν οι Πειραιώτες με τις εργασίες που άρχισε η Cosco στην Πειραϊκή. Κάποιοι, μάλιστα, καταγγέλλουν ότι το σκάψιμο γίνεται χωρίς νόμιμη άδεια! Ισχύει; Ουχάν θα γίνουμε καλοκαιριάτικα; Ζόρια για τον Γ. Πλακιωτάκη. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή…
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Επικρατείας)
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του εκκλησιασμού κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι δηλώσεις του μετά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου προκάλεσαν σύγχυση και στο τέλος τον «άδειασε» και τον απαξίωσε (μεγαλοπρεπώς…) ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς!
    ΒΑΘΜΟΣ: 1

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This