Τρίτη 22/6/2021

Αθλιότητα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» της Γιάννας: Κατηγορούν τον Καποδίστρια για δικτατορία!

Συνεχίζονται οι αθλιότητες από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία, αντί να ενώνει τους Έλληνες, εν όψει της σημαντικής επετείου, επέλεξε να κατηγοριοποιήσει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως «δικτάτορα», στο πλαίσιο μιας ιδεολογικοποιημένης ερμηνείας της Ιστορίας που κάνουν συγκεκριμένοι κύκλοι.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή «Ελλάδα 2021», αγνοώντας τον, υποτίθεται, εθνικό χαρακτήρα της, επέλεξε να παραθέσει στο Twitter μέρος άρθρου του μέλους της επιτροπής και προέδρου του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, καθηγητή Αριστείδη Χατζή, με το οποίο μας πληροφόρησε ότι ο πρώτος εθνικός κυβερνήτης θεώρησε «ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι» το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το ανέστειλε και κήρυξε ουσιαστικά δικτατορία!

Πλέκει, ταυτόχρονα, το εγκώμιο των αντιπάλων του Καποδίστρια, καθώς, όπως περιγράφεται στο άρθρο, «οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια ούτε οι Βαυαροί ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς».

Μήπως θα έπρεπε η Επιτροπή, αντί να κάνει πολιτικές δηλώσεις -που σίγουρα αντηχούν στο σήμερα και θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες πολιτικές ιδέες-, να επικεντρωθεί στο να ετοιμάσει σοβαρούς και αντάξιους για την επέτειο εορτασμούς, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνεται η ανάδειξη των ταυτοτικών στοιχείων του Ελληνισμού, όπως η Ορθοδοξία, η οποία δείχνει να έχει μείνει εντελώς εκτός κάδρου;

Αυτοί, δε, που επέλεξαν την κυρία Αγγελοπούλου για επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς η χώρα κινδυνεύει να διχαστεί και να εκτεθεί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ