ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗμέρα Μουσείων: Γιορτή πολιτισμού σε όλη τη χώρα - Ελεύθερη είσοδος και πλούσιο πρόγραμμα δράσεων

Ημέρα Μουσείων: Γιορτή πολιτισμού σε όλη τη χώρα – Ελεύθερη είσοδος και πλούσιο πρόγραμμα δράσεων

Για το 2026, ως τιμώμενα ιδρύματα έχουν επιλεγεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και το Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας

Με ελεύθερη είσοδο σήμερα, 18 Μαΐου, και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων γιορτάζεται σε όλη τη χώρα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές περιηγήσεις, ομιλίες, προβολές, εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις συνθέτουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων που, σε πολλές περιπτώσεις, θα συνεχιστεί και πέρα από τη σημερινή ημέρα.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με στόχο την ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το μήνυμά της είναι η ενίσχυση της μόρφωσης, η προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, αλλά και η συμβολή στην ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, μέσα από τον πολιτισμό.

Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού, επιλέγεται ένα ειδικό θέμα που απασχολεί τα μουσεία διεθνώς. Για το 2026, το θέμα είναι «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο», αναδεικνύοντας τον ρόλο τους ως γέφυρες επικοινωνίας και πολιτισμικής σύνδεσης.

Παράλληλα, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM τιμά κάθε χρόνο επιλεγμένους φορείς. Για το 2026, ως τιμώμενα ιδρύματα έχουν επιλεγεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και το Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας.

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έλληνες του πικρού καιρού» από τον Θόδωρο Παντούλα

Ρεσιτάλ Βιολιού με τη Θεοδώρα Παπανικολάου και την Ελλάδα–Αγγελίνα Παύλου

Σκάνδαλο: Χρυσή κρατική χρηματοδότηση στην «Οδύσσεια» του Νόλαν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης